Коли настає сезон фруктів та ягід, ми часто забуваємо про існування аличі, але дарма. Вона дуже смачна та корисна, а варення з цих маленьких плодів виходить просто чудовим.

Це досить незвичайний рецепт варення з аличі, тому що до нього входить червоне вино та розмарин. Ці два інгредієнти надають дуже цікавий смак та аромат домашній консервації. На готування піде всього близько 30 хвилин.

Варення з аличі, скріншот
Варення з аличі, скріншот

Інгредієнти:

  • Алича 3 кг
  • Вино червоне 0.75 л
  • Розмарин, гілочка 6 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Цукор 1 кг

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

Аличу вимийте, видаліть плодоніжки і покладете цілі плоди з кісточкою у велику каструлю. Налийте міцне червоне вино (кьянті, піно нуар), додайте нарізаний кружальцями лимон та стебла розмарину.

Доведіть масу до кипіння, постійно перемішуючи. Варіть близько 10 хвилин, доки алича не стане м'якою. Відкиньте суміш на велике сито та протріть через нього.

Зважте отриманий фруктовий екстракт. Додайте цукор у пропорції 2:1, перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 4-5 хвилин. Спробуйте варення. Якщо воно добре за смаком і має правильну консистенцію, розлийте по стерилізованих банках, щільно закрийте і дайте охолонути.

Раніше ми писали про те, що всього 3 інгредієнти: як швидко приготувати абрикосовий мармелад, який буде смакувати всю зиму

Як повідомляв Знай.ua, спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму

Також портал Знай.ua писав, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів з кабачками "Сатурни"