Літні пироги в теплу пору року популярні так само сильно, як і освіжаючі супи або напої. Готувати їх просто, адже в основі – сезонні ягоди чи фрукти.

Рецепт пирога з нектаринами дуже простий, але порцій точно вистачить, щоб нагодувати гостей та родину. Подавати таку смакоту бажано з кулькою ванільного морозива або чашкою чаю.

Персики, фото Pxhere
Персики, фото Pxhere

Інгредієнти:

  • Тісто пісочне 400 г
  • Нектарин 6 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Цукор ванільний 1 ст. л.
  • Апельсиновий сік 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 80 г
  • Цукор 100 г
  • Апельсин, цедра 1 ст. л.
  • Сіль 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Розігрійте духовку до 190 °С. Помістіть тісто для пирога в змащену вершковим або олією форму для пирога. Сформуйте бортики. У мисці змішайте нарізані нектарини, цукор, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор та апельсиновий сік. Викладіть начинку ложкою на тісто.

У блендері змішайте борошно, цукор (якщо є - використовуйте коричневий очеретяний), апельсинову цедру, сіль і нарізане масло до стану грубої крихти. Посипте зверху цією сумішшю нектарини.

Випікайте 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Охолодіть 30 хвилин перед подачею на стіл.

Раніше ми писали про те, що цього 3 інгредієнти: як швидко приготувати абрикосовий мармелад, який буде смакувати всю зиму

Як повідомляв Знай.ua, смачніше будь-яких баночок із супермаркету: рецепт домашньої консервованої кукурудзи на зиму.

Також портал Знай.ua писав, що любителям гостренького зайде на "ура": рецепт пікантного томатного соусу з яблуками та перцем на зиму