Картопля фрі - популярна страва в закладах швидкого харчування.

Там її обсмажують в великій кількості олії, від чого вона стає дуже калорійною. Якщо ви любите картоплю фрі й хочете її приготувати вдома, при цьому зробити її більш корисною, але без втрати улюбленого смаку, то вам варто приготувати її в духовці. Картопля залишиться хрусткою зовні та ніжною всередині – ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері з друзями.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Картопля (4-5 шт. середнього розміру)
  • 2 ст. ложки соняшникової або оливкової олії
  • Сіль, перець на свій смак
  • Паприка та інші спеції за вподобаннями

На першому етапі приготування почистьте картоплю та ретельно її помийте. Потім поріжте невеликою соломкою, або в формі палички, так щоб нарізана картопля була однакового розміру.

Картопля соломкою. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Покладіть нарізаний овоч на паперовий рушник, щоб прибрати зайву воду. В глибокій ємності або поліетиленовому пакетику змішайте олію, сіль, перець та спеції до свого смаку. Після чого додайте туди картоплю та ретельно перемішайте. Застеліть форму в якій будете запікати пергаментом і рівномірно починайте викладати картоплю в один рівень, не перекриваючи шматочки.

Духовку розігрійте до 200 - 220 градусів та поставте тару з викладеною картоплею в нагріту духовку. Запікати потрібно 20-25 хвилин, періодично перевертаючи шматочки на іншу сторону. Готова картопля повинна ззовні бути золотистою.

Готова картопля фрі. Фото:скрін youtube

Вийміть картоплю з духовки та залиште її охолонути. До готової страви можна приготувати безліч варіантів соусів, які її доповнять.

Картопля фрі. Фото: скрін youtube

Картопля фрі, приготована в духовці може бути як самостійною стравою, так і гарніром до м’яса чи інших страв.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, сирне тісто та солодка начинка: як приготувати "вареники" з абрикосами на сковороді

Раніше на порталі Знай повідомлялося, рецепт сочників із сиром, які тануть у роті: ви довго шукали саме їх

Також, наш портал інформував, літній вінегрет зі свіжим огірком, щавлем та молодою картоплею: ​​простий рецепт на вечерю