Безумовно, нектарини дуже смачні та солодкі, але їхній сезон триває не так вже й довго. Щоб насолоджуватися ними і в холодну пору року, можна приготувати чудовий компот.

За консистенцією в компоті вони нагадують абрикоси, але ще більш ароматні. Однак кулінарам потрібно враховувати розмір персиків та їхню солодкість, готуючи компот на зиму, а ось цукор слід додавати на свій смак, тут все індивідуально. Простий рецепт підказали на порталі shuba.

Персики, фото Pxhere
Персики, фото Pxhere

Інгредієнти на три літрові банки:

  • Нектарин 1 кг
  • Вода 2 л
  • Цукор 500 г

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Помийте нектарини, розріжте та видаліть кісточки. Банки промийте та простерилізуйте. Викладіть у них нектарини трохи більше половини банки. Залийте їх окропом. Накрийте банки кришками і дайте трохи охолонути, щоб можна було брати руками.

Потім злити воду в каструлю і додати цукор. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, залийте сиропом нектарини у банках і закатайте кришками. Переверніть та укутайте до повного остигання. Потім сховайте у темне прохолодне місце та зберігайте до року.

Компот із персиками, фото з вільних джерел
Компот із персиками, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що любителям гостренького зайде на "ура": рецепт пікантного томатного соусу з яблуками та перцем на зиму

Як повідомляв Знай.ua, як приготувати ароматні помідори "вершка" без консервації на зиму: рецепт, який позбавить мороки із закочуванням банок

Також портал Знай.ua писав, що сирне тісто і солодка начинка: як приготувати "вареники" з абрикосами на сковороді