Пироги з солоними начинками такі ж смачні, як і з солодкими, тим більше, якщо вони приготовані із сезонних овочів. Зокрема, випічка з баклажанами однозначно багатьом припаде до смаку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГотувати пиріг із баклажанами максимально просто, а вистачить його на багато порцій.
Інгредієнти для начинки:
- баклажани 2 шт.
- помідор – 1-2 шт.
- волоські горіхи (мелені) - 50 гр.
- цибуля – 1 шт.
- зелень, сіль, спеції
- часник 1-2 зуби.
- соєвий соус – 1 ст. л.
- олія для смаження
Для тесту:
- масло вершкове – 100 гр.
- холодна вода – 100мл.
- борошно – 250 гр.
- сіль - 1/2 ч. л.
Покласти в чашу блендера холодну олію, порізану кубиками, сіль, борошно (залишити близько трьох ст.л) і подрібнити. Долити холодну воду та ще раз подрібнити. Висипати на стіл борошно, викласти на нього тісто, недовго вимісити. Тісто покласти в пакет та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки баклажани нарізати уздовж пластинами, а потім брусочками. На олії обсмажити різану цибулю, додати до неї баклажани, обсмажити разом до золотистого кольору. Після цього додати сіль, подрібнений часник, спеції, зелень, дати охолонути та додати соєвий соус.
На пергаменті розкотити тісто завтовшки приблизно 8 мм. Відступивши від краю кілька сантиметрів, викласти половину порції горіхів, зверху баклажани, потім помідори, різані кружальцями. Загнути вільні краї тіста на начинку, роблячи складки.
Посипати горіхами, що залишилися, і начинку, і тісто. Перекласти пергамент із галетою на лист. Випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці 30-35 хв.
Нагадаємо, склянка кефіру та яйце: ви і не підозрювали, що готувати домашні пончики так просто
Раніше ми писали про те, що літній смак в зимові холоди: як приготувати компот з нектаринами - простий рецепт з 3 інгредієнтів
Як повідомляв Знай.ua, ідеальний рецепт найсмачніших голубців без грама м'яса: гості навіть не здогадаються