Сезон соковитих абрикосів зараз у самому розпалі, тому не дивно, що господині намагаються максимально використовувати цей фрукт.

А коли всі варення, джеми та інші заготовки зроблені, то можна приготувати неймовірно смачний сік абрикосовий, який порадує своїм смаком будь-кого.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Абрикоси –5 кг;
  • Вода -1,5 л;
  • Цукор 2-3 склянки.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Пропорції цукру зразкові. Залежить від сорту абрикос та ваших смакових уподобань!
2. Абрикоси відокремити від кісток, влити воду і поставити в каструлі на плиту, на середньослабкий вогонь. Томимо доти, доки абрикос не стане дуже м'яким, щоб легко його можна було перетерти.
3. Остуджуємо і перетираємо, щоб відокремити м'якоть від шкірки. Всипаємо цукор і знову відправляємо на плиту на 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично перемішуючи з дна.
4. Банки та кришки обдати окропом і заливати гарячий (одразу з плити) сік. Щільно закриваємо (кришки можуть бути і закаткові, що закручуються) і прибираємо в тепло під ковдри на 2-3 дні.

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Абрикосовий сік, фото: Знай.ua
Абрикосовий сік, фото: Знай.ua

Нагадаємо про смак літа в зимові холоди: як приготувати компот з нектаринами – простий рецепт із 3 інгредієнтів. За консистенцією в компоті вони нагадують абрикоси, але ще більш ароматні.

Раніше ми повідомляли, що починайте якнайшвидше: смачний рецепт консервованих помідорів з корицею - солодкі і без гостроти.

Також ми повідомляли про ароматні помідори "вершка" без консервації на зиму: рецепт, який позбавить мороки із закочуванням банок.