Випічка із сезонних ягід - суцільне задоволення, особливо якщо вона приготовлена з любов'ю та за перевіреними рецептами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСирні булочки за цим рецептом просто неймовірні, при цьому готуються дуже просто. Якщо немає свіжої смородини, можна використати заморожену.
Інгредієнти для тіста:
- сир 9% - 350 гр.
- цукор - 100 гр.
- яйце – 2 шт.
- вершкове масло – 180 гр.
- борошно – 450 гр.
- сіль - 1/2 ч.л.
- розпушувач – 10 гр.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
Для начинки:
- смородина – 350 гр (свіжа чи заморожена)
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
- цукор - 100 гр.
Для тіста всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. У миску викласти сир, бажано м'який чи пастоподібний. Додати яйця, цукор, ванільний цукор, вершкове масло, сіль, перемішати блендером до однорідної маси. Змішати борошно та розпушувач.
Поступово просіюємо та замішуємо тісто, воно має бути дуже м'яким і не прилипати до рук. Загорнути тісто в плівку та прибрати в холодильник на 10 хвилин. Ділимо тісто на 12 частин, приблизно по 100 грам.
Кожен шматочок тіста підкочуємо в кульку. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки, викласти кульки на відстані не менше 5 см один від одного. Дном склянки робимо в тісті поглиблення.
Для начинки змішати смородину та крохмаль. У кожне поглиблення кладемо начинку приблизно 1 ст. л, зверху посипаємо цукром по 1 ч. л. Випікати ватрушку 25-30 хвилин при температурі 180 градусів у заздалегідь розігрітій духовці до рум'яного кольору.
Нагадаємо, абрикосовий сік, як у дитячому садку: простий рецепт консервації фруктів на зиму
Раніше ми писали про те, що обов'язкові страви на Медовий врятував: рецепти рулету з маком, медових млинців та пряників.
Як повідомляв Знай.ua, ви роками шукали цей рецепт: класичний томатний сік на зиму, покрокова інструкція