Багатьом українцям давно полюбилася так звана "капуста по-грузинськи", яка отримала свою назву за аналогією зі стравою, що готується з моркви.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШматочки білокачанної капусти рожевого кольору на святковому столі виглядають так, наче це пелюстки троянд. Звідси і друга назва страви - "капустка-лепестка". Пропонуємо вам рецепт цієї простої та ефектної закуски.
Що знадобиться:
- Качан капусти
- Один буряк
- Один солодкий червоний перець
- Три-чотири зубчики часнику
- Петрушка, лавровий лист, чорний, запашний перець до смаку.
Для маринаду:
З розрахунку на один літр води
- Дві столові ложки солі,
- Одна столова ложка цукру
- Дві столові ложки оцту 9%.
На трилітрову банку знадобиться півтора літри маринаду.
Як готувати:
- Шинкуємо капусту квадратиками, буряки натираємо або ріжемо соломкою, солодкий перець теж нарізаємо соломкою. Додаємо спеції та зелень.
- Кип'ятимо потрібну кількість води, додаємо цукор, сіль, оцет.
- Овочі змішуємо, складаємо у банку, заливаємо гарячим маринадом.
- Банку ставимо у глибоку миску, зверху накриваємо пластмасовою кришечкою, але не закриваємо.
Залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім на добу – у холодильнику. Страва буде готова на третій день.
Нагадаємо про ароматну овочеву заправку для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку.
Раніше ми повідомляли, що ідеально до салату, м'яса та риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу.
Також не зайвим буде густий пікантний суп із баклажанів та томатів: рецепт, який точно оцінить уся родина.