Паштет - чудове рішення і для сніданку, і як доповнення до першої страви, і навіть як невеликий перекус.

Так, не можна не визнати, що саме паштет рятує багатьох у різних харчових ситуаціях. Але, ціни в супермаркетах зростають, а смакотою поласувати хочеться, тому настав час навчитися готувати закуску самому.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube
Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Спеціально для наших читачів ми роздобули рецепт кабачкового паштету, який підійде і вегетеріанцям.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

- Кабачок – 300 гр.;
- Морква – 100 гр.;
- цибуля - 100 гр.;
- вершкове масло – 1 ст.л.;
- перець;
- часник – 2 шт.;
- Петрушка;
- оливкова олія - ​​40 гр.

Паштет із кабачків із зеленню, фото: Знай.ua
Паштет із кабачків із зеленню, фото: Знай.ua

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кабачок та моркву очищаємо і трьом на великій тертці. Цибулю нарізаємо якось.
  2. Розігріваємо сковороду, додаємо 1 столову ложку оливкової олії і кидаємо цибулю, смажимо, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Додаємо моркву, перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин. Потім викладаємо кабачок і продовжуємо гасити всі овочі разом ще 15 хвилин.
  4. Часник нарізати дрібними кубиками і роздавити, так буде запашно, додати в овочі, додати сіль, перець, перемішуємо.
  5. Перекладаємо овочі, пучок петрушки, масло в блендер і перемелюємо до однорідного стану паштету.
  6. Розкладаємо паштет формами і відправляємо в холодильник на 2 години або на всю ніч.

Паштет із кабачків із зеленню, фото: Знай.ua
Паштет із кабачків із зеленню, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.

Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.