Кальцоне - це закрита італійська піца з найрізноманітнішою начинкою. Її форма нагадує великий запечений вареник. Вона виходить більш соковитою за звичайну, адже начинка знаходиться всередині.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготувати таку страву не складе особливих труднощів, якщо знати деякі тонкощі її приготування.
Історія її створення досить цікава. Почалася вона в Мілані через те, що звичайна піца вже почала набридати місцевим жителям. Тоді вони вигадали новий варіант цієї страви. Вони вирішили заховати всю начинку піци всередині тіста, щоб спростити приготування і зробити процес поїдання більш цікавим.
Інгредієнти на 3 порції:
- борошно пшеничне — 500 г;
- кефір — 1 склянка;
- яйця курячі — 3 шт.;
- масло вершкове — 150 г;
- сіль — до свого смаку;
- олія соняшникова — 2 ст. л.
Для начинки:
- куряче філе — 2 шт.;
- шинка — 200 г;
- томати — 4 шт.;
- сир твердий — 100 г;
- зелень — до свого смаку.
Спосіб приготування:
Вимите філе покладіть у киплячу солону воду і варіть 40 хвилин. Потім дістаньте та охолодіть.
У велику миску просійте борошно. Туди ж додайте кефір, 2 яйця, м’яку олію та сіль. Замісіть тісто та залиште відпочити.
Кубиками наріжте філе, шинку — соломкою. Помідори помийте, наріжте тонкими кружальцями, а подрібніть зелень. Сир натріть на середній тертці. Збийте яйце.
Розділіть тісто на 6 частин, розкотіть круглі коржі товщиною 5 мм.
На половинки кожного коржа рівномірно накладіть подрібнені м’ясо та шинку, зверху – кружечки помідорів, посипте зеленню та сиром. Складіть навпіл і защипайте краї.
Деко змастіть маслом, покладіть зверху кальцоне та поколіть зверху вилкою, щоб виходила пара. Змастіть пироги збитим яйцем.
Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин до рум’яності.
Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.
Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.
Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.