Пікантний зимовий соус можна приготувати досить швидко і просто.

Це трохи відрізняється від звичайної традиційної аджики, але перевершує по смаковим якостям їх в рази. Страва досить універсальна і чудово підійде до гарнірів, м’яса та овочів. Ще її можна додавати до страв, в якості спеції. Гостроту можна регулювати, згідно своїх смакових вподобань. Отож, для приготування смачної аджики потрібно підготовити:
Зелені помідори – 1 кілограм;
Солодкий перець – 1 шт. (якщо маленький, то 2);
Гострий перець – 2 стручка;
Цибуля – 1 штука;
Базилік, або інша пряна спеція – пару гілочок;
Часник – пару зубчиків;
Олія соняшникова – 150 мілілітрів;
Оцет – 30 мл;
Сіль – 1 столова ложка;
Цукор – 2 столові ложки.

Помідори потрібно очистити, видаливши плодоніжки, таким чином потрібно почистити й перець. Потім перці розрізати на четвертини. Часник та цибулю потрібно також почистити та помити.

Підготовлені овочі. Фото: скрін youtube

Всі овочі, указані в рецепті треба перемолоти, або збити у блендері. Масу потрібно перелити у каструлю, або сотейник, додавши до неї цукор, олію, сіль. Каструлю поставити на вогонь та довести до кипіння. Одразу, як вона закипить зменшити вогонь і варити протягом 30 хвилин. Аджику потрібно періодично мішати. За декілька хвилин до готовності додати пряну спецію, та додати оцет. Після додавання
останніх, дещо проварити ще. Ще гарячу суміш потрібно розфасувати по банках, які завчасно стерилізовані та закатати.

Популярні новини зараз
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Проварена аджика. Фото: скрін youtube

Перевернувши їх верх дном, потрібно накрити їх якоюсь тканиною. Після охолодження можна виносити до більш прохолодного пристосованого місця. Вживати можна відразу після приготування.

Нагадаємо, що інформаційний портал Знай, інформував, таких ще ніхто не їв: закручені томати з яблучним соком на зиму
Раніше на порталі Знай, повідомлялося, для соусу, заправки до салатів та рибки: як приготувати заготівлю на зиму з лимона - рецепт
Також, наш портал інформував, ароматна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку