У нас є для наших дорогих читачів рецепт чудової закуски, так звана "дві в одній" - кабачки, мариновані з огірками. Це справді чудова ідея для зимових вечорів. Ви ще скажете спасибі за те, що змогли виявити ідеальний спосіб використати весь урожай.

Про цей рецепт розповів один із українських блогерів-дачників, який постійно ділиться свіжими ідеями у соціальних мережах.

Кабачки та огірки за цим рецептом виходять злегка солодкі, пряні та ароматні від трав та листочків. Більше того, їх дуже легко готувати.

Кабачки з огірками, скріншот: YouTube
Кабачки з огірками, скріншот: YouTube

Інгредієнти на 1 літрову банку:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

• кабачки – 1 невеликий;
• огірки – близько 400 г;
• листя хрону, смородини, вишні – за бажанням по 3-4 листочки на банку;
• часник – 3 зубки;
• цукор – 3 ст.
• сіль – 1 ст.
• оцет – 3 ст.
• ацетилсаліцилова кислота – 2 таблетки;
• парасольки та гілки кропу – пара штук;
• вода – приблизно 650 мл (краще відразу більше кип'ятити).

Кабачки з огірками, скріншот: YouTube
Кабачки з огірками, скріншот: YouTube

Для спільної консервації огірків та кабачків, найкраще використовувати огірочки невеликого розміру, горбисті, з шипами та тонкою шкіркою, яку легко зняти навіть нігтем. Саме такі представники огіркового сімейства добре просолюються, при цьому залишаючись хрусткими та ароматними.

Що ж до кабачків чи цукіні, то тут взагалі жодних особливих вимог, підійдуть будь-які.

Насамперед огірочки потрібно намочити в холодній воді години на 2-4, після чого добре вимити.

Кабачки теж миємо і нарізаємо кругляшками приблизно по півсантиметра. Огірки, якщо маленькі, вірніше, малесенькі, залишаємо як є. Якщо ж великі, то нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно по півтора сантиметри.

У чисті стерилізовані банки складаємо листочки хрону, смородини, вишні, кидаємо часник (краще розрізати зубок на пластини), кріп.

Утрамбовуємо до половини банки кружечки кабачків. Потім знову укладаємо шар листя, часник.

Кабачки з огірками, скріншот: YouTube
Кабачки з огірками, скріншот: YouTube

І тепер до верху наповнюємо огірками. Далі все просто: всипаємо сіль, цукор, аспірин, вливаємо оцет прямо у банку. І заливаємо до самого верху окропом. Закочуємо та кутаємо. Залишаємо до повного остигання під ковдрою.

Все, що потрібно зробити після того, як баночки охолонуть - просто поставити їх у комору або сухий підвал.

Ці заготовки можна зберігати за кімнатної температури. Вони залишаться красивими та свіжими протягом року та допоможуть скрасити сірі зимові будні та вихідні.

Нагадаємо, курячі крильця краще KFC: приготуйте раз і більше не захочете робити інакше.

Раніше повідомлялося, рецепт смачного та ароматного маринаду для грибів: дешево та сердито.

Також, зелені помідори стануть у нагоді: рецепт пікантного соусу на зиму.