Звичайно магазинна сметана ніколи не зрівняється з домашньою. Виявляється, що готувати її дуже просто, вам знадобиться трохи часу та два інгредієнти.

Сметана, фото: Pixabay
Сметана, фото: Pixabay

Домашня сметана буде не тільки більш смачнішою за магазинною, а й більш корисною, адже ніколи не знаєш, що виробники додають до складу, щоб вона краще зберігалася.

Тож якщо ви любите посмакувати ароматним борщиком чи голубцями зі сметанкою, пропонуємо вам приготувати смачний "соус" вдома.

Простим та смачниим рецептом поділився портал Pixelinform.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Продукти, які вам потрібні:

  • Літр молока

  • 4 столові ложки кефіру.

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування краще брати більш жирні молочні продукти. Щоб надати більшу жирність молоку, можна до нього додати невеликий шматочок вершкового масла. Для початку молоко потрібно підігріти, а вже потім у нього кладеться масло.

Кисломолочні продукти, фото hozjain
Кисломолочні продукти, фото hozjain

Як тільки масло розтане у теплому молоці, потрібно кілька хвилин взбити вміст каструлі блендером.

Потім молоко треба закип’ятити і залишити остигати до температури 40 градусів.

Пінку потрібно прибрати та влити кефір кімнатної температури. Все слід добре перемішати вінчиком. Після цього каструлю потрібно вкрити рушником та залишити на 7 годин. Повинна вийти простокваша.

Пляшка молока
Пляшка молока

Як зазначають господині, наступний етап приготування полягає в тому, що над каструлею слід встановити друшляк і застелити його марлею.

Масу, що залишилася на ній, треба перекласти в ємність і поставити в холодильник на 8 годин, але періодично вміст слід помішувати. Потім залишиться продукт, що вийшов, тільки збити вінчиком або блендером.

Якщо маса дуже густа, то при цьому її можна трохи розбавити молоком.

Нагадаємо, портал Знай інформував, гостренька капустка-пелюстка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ніжне малинове варення з желатином, можна навіть при гастриті: тепер це твій улюблений десерт

Також наш портал інформував, простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти