Відомий український кухар Андрій Клюс опбуїкував своєрідний подарунок своїм передплатникам до Дня Незалежності України, показавши, як готувати морозиво із салом.

Андрій Клюс, фото: Instagram
Андрій Клюс, фото: Instagram

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі Анлркй Клюса, який поки що тільки набирає популярності.

Морозиво із сала, скріншот: YouTube
Морозиво із сала, скріншот: YouTube

Що потрібно з продуктів

- жовтки курячі – 5 шт;
- цукор – 100 г;
- вершки 30% - 200 мл;
- молоко – 300 мл;
- сало з м'ясом (або бекон) – 300 г;
- щіпка солі та кохання;
- сухий лід – 500 г.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Спосіб приготування морозива із сала

Змішуємо цукор, вершки, жовтки та доводимо на водяній бані до 63-70 градусів Цельсія, охолоджуємо до кімнатної температури.

Потім нарізаємо дрібним кубиком бекон, обсмажуємо до золотистого кольору і разом із витопленим жиром з'єднуємо з молоком та охолоджуємо.

Морозиво із сала, скріншот: YouTube
Морозиво із сала, скріншот: YouTube

Подрібнюємо суху кригу, додаємо в масу і перемішуємо жорстким віночком (м'яким це зробити важко).

Дуже важливий момент, тут уважно: сухий лід не беремо руками, тому що температура -80 градусів Цельсія, тримаємо подалі від дітей та слизових, він призначений лише для охолодження маси та виконання ролі фризера (разом із віночком).

Перекладаємо охолоджену масу тару і ставимо в морозилку на 2 години для стабілізації.

Нагадаємо, до свіжого хліба та м'яса - ідеально: як швидко приготувати ніжну намазку з баклажанів.

Раніше повідомлялося, взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках.

Також, банановий хліб за 90 секунд у мікрохвильовій печі: простий рецепт оригінального сніданку.