Тушонка на зиму із сезонними овочами значно спростить готування надалі, адже з неї навіть звичайна каша чи макарони смакуватимуть набагато краще.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвичайно, закривати в банках можна не лише курку, адже тушонка буває різною, і яловичина підходить не гірше, проте готується довше. Цей рецепт максимально легкий, впораються всі.
Інгредієнти:
- Курка: 2 кг
- Баклажан: 3 кг
- Цибуля: 1,5 кг
- Соняшникова олія: 500 мл
- Оцет: 150 мл
- Цукор: 100 г
- Томатна паста: 500 г
- Сіль: 2,5 ст. л.
- Часник: 2 зуб.
- Лавровий лист: за смаком
- Перець ароматний: за смаком
Як приготувати:
Почніть із баклажанів: почистіть овочі (за бажанням) і наріжте їх кубиками, потім тушкуйте в глибокому посуді 200 мл води до напівготовності. Поки баклажани тушкуються, відваріть куряче м'ясо в несолоній воді. Підійдуть якісь частини, але без кісток. Готову курку наріжте великі кубики.
На окремій сковороді обсмажте цибулю, нарізану півкільцями. Робити це краще невеликими порціями, щоб не тушкувати, а саме обсмажувати його до апетитного золотистого відтінку.
Баклажани, курку та цибулю складіть у каструлю. Додайте сіль, цукор, перець, пасту, оцет, олію, лавровий лист і запашний перець. Гасіть годину на середньому вогні. Розкладіть тушонку з курки по стерилізованих банках і, потримавши в каструлі з окропом близько 20 хвилин, закатайте. Зберігати можна без холодильника, але в темному місці, на кшталт комори.
Нагадаємо, літо в банці: як замаринувати шматочки кавуна на зиму - дуже простий і швидкий рецепт
Раніше ми писали про те, що компот з аґрусу, який охолодить влітку і порадує взимку: копійчаний рецепт консервації
Як повідомляв Знай.ua, рецепт морозива з сала: десерт для справжніх козаків і козачок