Тушонка на зиму із сезонними овочами значно спростить готування надалі, адже з неї навіть звичайна каша чи макарони смакуватимуть набагато краще.

Звичайно, закривати в банках можна не лише курку, адже тушонка буває різною, і яловичина підходить не гірше, проте готується довше. Цей рецепт максимально легкий, впораються всі.

Курка з баклажанами, фото cesmak
Курка з баклажанами, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Курка: 2 кг
  • Баклажан: 3 кг
  • Цибуля: 1,5 кг
  • Соняшникова олія: 500 мл
  • Оцет: 150 мл
  • Цукор: 100 г
  • Томатна паста: 500 г
  • Сіль: 2,5 ст. л.
  • Часник: 2 зуб.
  • Лавровий лист: за смаком
  • Перець ароматний: за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Почніть із баклажанів: почистіть овочі (за бажанням) і наріжте їх кубиками, потім тушкуйте в глибокому посуді 200 мл води до напівготовності. Поки баклажани тушкуються, відваріть куряче м'ясо в несолоній воді. Підійдуть якісь частини, але без кісток. Готову курку наріжте великі кубики.

На окремій сковороді обсмажте цибулю, нарізану півкільцями. Робити це краще невеликими порціями, щоб не тушкувати, а саме обсмажувати його до апетитного золотистого відтінку.

Баклажани, курку та цибулю складіть у каструлю. Додайте сіль, цукор, перець, пасту, оцет, олію, лавровий лист і запашний перець. Гасіть годину на середньому вогні. Розкладіть тушонку з курки по стерилізованих банках і, потримавши в каструлі з окропом близько 20 хвилин, закатайте. Зберігати можна без холодильника, але в темному місці, на кшталт комори.

Нагадаємо, літо в банці: як замаринувати шматочки кавуна на зиму - дуже простий і швидкий рецепт

Раніше ми писали про те, що компот з аґрусу, який охолодить влітку і порадує взимку: копійчаний рецепт консервації

Як повідомляв Знай.ua, рецепт морозива з сала: десерт для справжніх козаків і козачок