Морозиво це чи нейулюбленіший десерт для дітей. Однак у магазинних варіантах зазвичай багато консервантів та барвників, які ніякої користі для підростаючого організму не несуть. То чому б не спробувати приготувати його вдома?

Видання IOL поділилося простим рецептом шоколадного морозива з базовими інгредієнтами, приготування якого не відніме багато вашого часу.

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Для цього рецепта вам знадобляться:

  • 500 мл жирних вершків
  • Банка згущеного молока
  • 340 г молочного шоколаду
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Спосіб приготування:

У велику миску поламайте шоколадку і поставте розтоплюватися в мікрохвильову піч на 30 секунд, періодично перемішуючи.

Популярні новини зараз
До терміналів не підходьте: популярний український банк не приймає купюри по 500 гривень В українців масово горять холодильники: як зберегти техніку під час відключень світла За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші ПриватБанк блокує карти українців після цієї операції: "Платив роками за кожен місяць"
Показати ще

Розтоплюйте доти, поки шматочки шоколаду повністю не стануть однорідними.

Наступним кроком змішайте згущене молоко з шоколадною сумішшю і відставте в сторону, поки збиваєте жирні вершки за допомогою блендера.

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Добре змішайте збиті вершки з шоколадною сумішшю, перекладіть суміш у герметичний посуд, накрийте кришкою і поставте в морозилку приблизно на дві-три години перед подачею на стіл.

Для смаку ви можете додати збиті вершки, помадку, карамель, зефір, горіхи та посипку і насолоджуватися морозивом.

Нагадаємо, до свіжого хліба та м'яса - ідеально: як швидко приготувати ніжну намазку з баклажанів.

Раніше повідомлялося, взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках.

Також, банановий хліб за 90 секунд у мікрохвильовій печі: простий рецепт оригінального сніданку.