Найкращим домашнім соусом, який можна приготувати на зиму, однозначно є аджика. У кожній родині її готують по-своєму - солодкою, гострою та з різними спеціями. А ось із яблуками не всі ризикують, і дуже дарма.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯблука відмінно доповнюють смак головних інгредієнтів аджики – томату та перцю. Легкий і дуже вдалий рецепт підказала Natalia Sus на своєму YouTube каналі. Така аджика ідеально підійде до м'яса.
Інгредієнти:
- Томати 5 кг
- Морква 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 кг
- Перець солодкий 1 кг
- Яблука 1 кг
- Червоний перець чилі 6 шт.
- Часник 300 г
- Сіль кам'яна 2 ст. л.
- Оцет 9% 200 г
- Цукор 200 г
- Олія соняшникова рафінована 300 г
Як приготувати:
Овочі та яблука помийте, почистіть. Моркву натріть на дрібній тертці, відставте. Цибулю поріжте на зручні для перемелювання шматки. Також підготуйте солодкий перець, кілограм яблук та п'ять кілограмів помідорів. Перемеліть все на м'ясорубці або блендері. Змішайте із натертою морквою.
Усю масу розділіть на дві рівні частини у дві каструлі. Додайте по одній столовій ложці солі в кожну каструлю і варіть овочі одну годину, іноді помішуючи та прикривши кришкою. Зубчики часнику натріть на тертці. Відставте. Поріжте перець чилі на шматочки. Влийте в нього кілька ложок варених овочів із каструлі та перебийте блендером до однорідності.
До варених овочів додайте порівну оцет, цукор, олію та часник. Перемелений пекучий перець додавайте поступово, регулюючи гостроту на свій смак. Проваріть аджику ще п'ятнадцять хвилин і розлийте у стерилізовані банки. Закрутіть, переверніть банки та залиште до охолодження аджики.
Нагадаємо, простий рецепт шоколадного морозива: порадуйте своїх дітлахів у спеку
Раніше ми писали про те, що забута горобинова наливка: рецепт, який порадував би вашого дідуся
Як повідомляв Знай.ua, всього 15 хвилин і десерт дитинства готовий: рецепт смачного згущеного молока в домашніх умовах