Ікра по-одеськи, без перебільшення, популярна по всьому світі, адже готується трохи незвичайно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле для неї потрібно взяти звичайні овочі й в результаті отримаєте справжню смакоту. Традиційно, овочі для цієї ікри нарізали дерев'яним ножем, щоб овочі не вступали в кислотну реакцію з залізом. Але зараз все досить просто - варто взяти зручний ніж з товстим лезом. У кожної господині цей рецепт унікальний та має хитрості, але є основний стандартний набір продуктів, необхідний для приготування цієї знаменитої ікри.
Отже, варто приготувати всі продукти для приготування цієї страви:
-
баклажани - 1 штука (великий);
-
цибуля - 1 штука;
Популярні новини заразПеревірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогуПоказати ще -
томат - 1 штука;
-
часник - 2 зубчики;
-
олія - 1 столова ложка;
-
оцет (можна винний, можна звичайний) - 2 столові ложки;
-
петрушка - невеликий пучок;
-
перець та сіль - за смаком;
-
перець червоний солодкий - 1 штука.
Для початку потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Овочі (перець та баклажани) помити, проколоти та поставили запікатися.
Для приготування їм потрібно приблизно 40 хвилин, точний час буде залежати від духовки. Після приготування овочі потрібно остудити та очистити від шкірки, а перець ще і від насіння. М'якоть овочів варто дрібно нарізати.
Цибулю та часник також потрібно нарізати якомога меншими шматочками, те ж саме зробити й з сирими томатами. Всі нарізані овочі варто змішати у зручній ємності та заправити олією, оцтом, перцем і сіллю.
Ікра повинна трішки настоятися, а при подачі варто нарізати петрушку. Цибуля та часник у сирому вигляді додають пікантності, а петрушка подарує неповторний аромат, який буде доповнювати ароматні запечені овочі. Подавати до столу краще в охолодженому вигляді, коли овочі наберуться запаху та вберуть в себе аромат олії та оцту.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ідеальний рецепт смачної овочевої запіканки з сезонних овочів
Раніше портал Знай інформував, меню в спеку: швидкий рецепт освіжаючого салату з цукіні та кропу
Також, наш портал повідомляв, забута горобинова наливка: рецепт, який порадував би вашого дідуся