Ікра по-одеськи, без перебільшення, популярна по всьому світі, адже готується трохи незвичайно.

Але для неї потрібно взяти звичайні овочі й в результаті отримаєте справжню смакоту. Традиційно, овочі для цієї ікри нарізали дерев'яним ножем, щоб овочі не вступали в кислотну реакцію з залізом. Але зараз все досить просто - варто взяти зручний ніж з товстим лезом. У кожної господині цей рецепт унікальний та має хитрості, але є основний стандартний набір продуктів, необхідний для приготування цієї знаменитої ікри.

Отже, варто приготувати всі продукти для приготування цієї страви:

Для початку потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Овочі (перець та баклажани) помити, проколоти та поставили запікатися.

Овочі для приготування страви. Фото: скрін відео

Для приготування їм потрібно приблизно 40 хвилин, точний час буде залежати від духовки. Після приготування овочі потрібно остудити та очистити від шкірки, а перець ще і від насіння. М'якоть овочів варто дрібно нарізати.

Нарізка м'якоті. Фото: скрін Ютуб

Цибулю та часник також потрібно нарізати якомога меншими шматочками, те ж саме зробити й з сирими томатами. Всі нарізані овочі варто змішати у зручній ємності та заправити олією, оцтом, перцем і сіллю.

Заправка ікри. Фото: скрін Ютуб

Ікра повинна трішки настоятися, а при подачі варто нарізати петрушку. Цибуля та часник у сирому вигляді додають пікантності, а петрушка подарує неповторний аромат, який буде доповнювати ароматні запечені овочі. Подавати до столу краще в охолодженому вигляді, коли овочі наберуться запаху та вберуть в себе аромат олії та оцту.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ідеальний рецепт смачної овочевої запіканки з сезонних овочів

Раніше портал Знай інформував, меню в спеку: швидкий рецепт освіжаючого салату з цукіні та кропу

Також, наш портал повідомляв, забута горобинова наливка: рецепт, який порадував би вашого дідуся