Молоді кабачки зараз продаються на кожному кроці та за дуже привабливими цінами. Готувати з них можна будь-що, не тільки рагу або запіканки. Варення теж виходить дуже смачним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКабачки у поєднанні з цитрусовими мають дуже цікавий смак, його оцінять справжні гурмани. Рецепт варення підказав відомий кулінар із "МастерШеф" Євген Клопотенко.
Інгредієнти на банку 750 мл:
- 1 кг молодих кабачків
- 600 г цукру
- 100 мл води
- 1 коробочка кардамону
- 1 лимон (сік)
- 1 апельсин (сік та цедра)
Спосіб приготування:
Молоді кабачки промийте та зріжте хвостики. Нарізати невеликими кубиками однакового розміру. Апельсин натріть на дрібній тертці та вичавіть з нього сік. Кабачки викладіть у каструлю і влийте 100 мл води. Додайте 600 г цукру, 1 коробочку кардамону, цедру та апельсиновий сік. Закип'ятіть і варіть ще 45 хвилин, на меншому вогні, періодично помішуючи.
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте стерилізуватися банку на 20 хвилин. Кришку покладіть у киплячу воду і стерилізуйте хвилину. У каструлю до кабачків додайте сік 1 лимона, перемішайте та проваріть ще 5 хвилин. Викладіть варення у стерилізовану банку та закрийте кришкою.
Раніше ми писали про те, що найкращий соус до м'яса, кетчуп і поряд не стояв: рецепт смачної аджики з яблуками на зиму
Як повідомляв Знай.ua, замаринуйте хоча б 2 баночки, щоб здивувати гостей: рецепт буряків зі смородиною на зиму
Також портал Знай.ua писав, що зима точно не буде голодною: бюджетний рецепт курки з баклажанами в банках - найсмачніша заготівля