Молоді кабачки зараз продаються на кожному кроці та за дуже привабливими цінами. Готувати з них можна будь-що, не тільки рагу або запіканки. Варення теж виходить дуже смачним.

Кабачки у поєднанні з цитрусовими мають дуже цікавий смак, його оцінять справжні гурмани. Рецепт варення підказав відомий кулінар із "МастерШеф" Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube
Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

Інгредієнти на банку 750 мл:

  • 1 кг молодих кабачків
  • 600 г цукру
  • 100 мл води
  • 1 коробочка кардамону
  • 1 лимон (сік)
  • 1 апельсин (сік та цедра)

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Молоді кабачки промийте та зріжте хвостики. Нарізати невеликими кубиками однакового розміру. Апельсин натріть на дрібній тертці та вичавіть з нього сік. Кабачки викладіть у каструлю і влийте 100 мл води. Додайте 600 г цукру, 1 коробочку кардамону, цедру та апельсиновий сік. Закип'ятіть і варіть ще 45 хвилин, на меншому вогні, періодично помішуючи.

Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте стерилізуватися банку на 20 хвилин. Кришку покладіть у киплячу воду і стерилізуйте хвилину. У каструлю до кабачків додайте сік 1 лимона, перемішайте та проваріть ще 5 хвилин. Викладіть варення у стерилізовану банку та закрийте кришкою.

Раніше ми писали про те, що найкращий соус до м'яса, кетчуп і поряд не стояв: рецепт смачної аджики з яблуками на зиму

Як повідомляв Знай.ua, замаринуйте хоча б 2 баночки, щоб здивувати гостей: рецепт буряків зі смородиною на зиму

Також портал Знай.ua писав, що зима точно не буде голодною: бюджетний рецепт курки з баклажанами в банках - найсмачніша заготівля