Класичною начинкою для картопляних зраз вважається м'ясо.

Тому, частіше за все готують цю страву саме з цією начинкою. До речі, готується вона просто і виходить дуже смачною.

Для приготування зраз потрібно підготувати всі інгредієнти:

Для початку картоплю потрібно відварити прямо у шкірці. Можна і почистити її, але у воду варто додати цибулину та лавровий лист, для запаху. варто додати, що нечищена картопля буде краще триматися. Після відварювання картоплю почистити та перетворити у пюре. Можна натерти її, або розм'якшити.

Розм'якшення картоплі. Фото: скрін відео

В пюре варто додати яйце, сіль, перець, та борошно. Тісто повинно бути тугим, але не липким, щоб трималося на сковорідці.

Готове тісто для зразів. Фото: скрін відео

Можна відставити масу та приступити до приготування начинки. Для цього мясо потрібно перемолоти у фарш, та підсмажити його. До фаршу потрібно також додати мілко нарізану цибулю. Посолити і поперчити також потрібно за смаком. М'ясний фарш повинен бути гарно приправленим, тому спеції можна додавати на свій смак.

Тісто варто розділити на кульки невеликого розміру. Кожну кульку варто приплюснути на дошці та покласти в середину невелику кількість фаршу.

Накладання начинки. Фото: скрін відео

Тісто загорнути, щоб фарш опинився всередині. Потім сформувати кульки за допомогою ножа, щоб вони прийняли вигляд невеликих пиріжечків. Можна трохи приплюснути, адже якщо тісто туге, то це буде зробити легко. На пательню варто налити трохи олії та посмажити зрази.

Підсмажені зрази. Фото: скрін відео

Якщо вони вийшли трохи масні, залишок олії можна вибрати серветкою. Подавати страву можна зі сметаною, або смачним соусом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ікра з баклажанів: традиційний рецепт з декількома особливостями

Раніше портал Знай інформував, легкий та ніжний меренговий рулет своїми руками: легко і просто

Також, наш портал повідомляв, ідеальний рецепт смачної овочевої запіканки з сезонних овочів