Відмінне доповнення до м'яса чи птиці – це ароматний домашній перець. Якщо ви вдома зробите цю приправу, ви вже ніколи не захочете купувати подібні соуси в магазині. Тут немає крохмалю, барвників та консервантів. І смак – це щось божественне, краще, ніж у заводських.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо ви хочете заготовити кетчуп на зиму з перцем та часником, то двох баночок буде мало.
Про цей рецепт стало відомо завдяки секретному способу приготування одного з українських блогерів, який втомився зберігати його таємно.
Що нам потрібно
Помідори – 2,5 кг
Перець болгарський червоний – 0,5 кг.
Перець чилі – 2-3 шт.
Часник – 4 зубчики
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Паприка копченая – 1 ст.л.
Гірчиця - 1 ст.
Кориця палички – 1 шт.
Гвоздика – 5-6 шт.
Запашний перець – 5-6 горошин
Цукор коричневий – 1,5 ст.
Цукор-пісок – 1,5 ст.
Соль – 1 ст.л.
Оцет 9% - 50 мл
Як правильно готувати
Помідори, перці та цибулю розрізати на чотири частини, покласти в чашу кухонного комбайна з насадкою ніж, додати до них часник та перець чилі, подрібнити до отримання однорідного соусу.
Соус перелити в велику каструлю і варити на середньому вогні близько 1 години. Протерти соус через сито (щоб позбутися кісточок та шкірки помідорів).
Знову перелити в каструлю, додати паприку, гірчицю, обидва види цукру, оцет і сіль. Паличку кориці, гвоздики та запашний перець загорнути в шматочок марлі та вкласти в томатну масу. Варити ще близько 1 години після кипіння, іноді помішуючи. Каструлю прикрити кришкою під час варіння.
Видалити марлю зі спеціями та розлити кетчуп по стерилізованих пляшечках.
Нагадаємо, заряд вітамінів у банку: готуємо корисне морквяне варення з лимоном на зиму.
Раніше повідомлялося, тепер це твій улюблений десерт: рецепт торта з кабачків, які вже залежали.