Пиріг із цих простих інгредієнтів виходить дуже ситним та поживним, тому про голод можна буде надовго забути. Він заряджає енергією цілий день.

Духовка та борошно для приготування не знадобляться, тому рецепт максимально простий.

Кабачковий пиріг з вівсянкою, фото sovkusom
Кабачковий пиріг з вівсянкою, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Кабачок 1 шт.
  • Вівсяні пластівці 1 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Чорний перець (мелений) 2 тріски.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сир кисломолочний 70 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Соняшникова олія на смак

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Натираємо на великій тертці кабачок, всипаємо до натертого овочів вівсяні пластівці. Добре все перемішуємо і залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.

В окремій ємності збиваємо яйця із чорним меленим перцем. Очищаємо та пропускаємо через прес часник. Промиваємо кріп та обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень. Додаємо сіль, часник та кріп до яєчної суміші. Ретельно перемішуємо до однорідності. Додаємо яєчну суміш до кабачкової маси. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо на 10 хвилин на кухні.

Викладаємо на сковороду з маслом масу з кабачка та вівсяних пластівців, вирівняємо її за допомогою кулінарної лопатки. Смажити з одного боку до рум'яності під кришкою на середньому вогні.

Кабачковий пиріг з вівсянкою, фото sovkusom
Кабачковий пиріг з вівсянкою, фото sovkusom

З'єднуємо в глибокій ємності сир зі сметаною. Дрібно нарізаємо промиту зелену цибулю. Додаємо його до сирної маси. Пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності. Через 6-7 хвилин після початку приготування майбутнього пирога знімаємо кришку. Прикладаємо до сковороди тарілку. Акуратно перевертаємо пиріг. Відправляємо сковороду на вогонь. Викладаємо на неї пиріг іншою стороною.

Покриваємо верхівку сирною намазкою, рівномірно її розподіляючи. Накриваємо кришкою пиріг. Тримаємо його на середньому вогні протягом 6 хвилин.

Нагадаємо, не лише на сніданок: рецепт солоних сирників із сиром та цибулею

Раніше ми писали про те, що рецепт "колгоспних" котлет із хлібом: коли грошей немає, але дуже хочеться

Як повідомляв Знай.ua, чим замінити майонез у салаті: продукти, які стануть у нагоді