Досвідчені господині консервують не лише овочі та фрукти, а й роблять повноцінні заготівлі для страв, наприклад – для розсольника. Це концентрована суміш для супчика у банці.

Взимку така заготівля однозначно зекономить час на кухні, адже залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю та вміст баночки. Все, смачний розсольник буде готовим. При цьому рецепт заготівлі елементарний і без стерилізації.

Розсольник, кадр з відео
Розсольник, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Огірки (солоні або мариновані) – 1 кг
  • Помідори - 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 - шт.
  • Перловка – 200 г
  • Вода – 0,5 склянки
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Оцет (9%) - 2,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще
  1. Попередньо замочіть перловку у холодній воді на 1 годину. Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
  2. Помідори промийте, наріжте дрібними кубиками, помістіть у каструлю для варіння. Додайте сіль, цукор, олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
  3. Влийте воду, додайте перловку та інші овочі. Повторно доведіть до кипіння заготовку і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.
  4. Заготівлю, що кипить, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть вгору дном і залиште до повного охолодження. Охолоджений розсольник перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Нагадаємо, якщо завалявся один кабачок та вівсянка: рецепт швидкого пирога на сковороді

Раніше ми писали про те, що готуватимете знову і знову: ароматні тушковані овочі в сметані

Як повідомляв Знай.ua, найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду