Томатна паста широко використовується в кулінарії, але на баночках з магазину "далеко не поїдеш", оскільки коштують вони недешево і напхані різними підсилювачами смаку. Тому найкращим рішенням буде приготувати пасту вдома.

Це незвичайний рецепт, тому що до томатної пасти потрібно додати яблука. Вони подарують приємну кислинку та посилять смак помідорів.

Томати. Фото кадр з Youtube
Томати. Фото кадр з Youtube

Які інгредієнти знадобляться:

  • помідори - 1,5 кг
  • кислі очищені яблука – 300 г
  • цибуля – 1 велика головка
  • оцет яблучний - 50 мл
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Спосіб приготування томатної пасти з яблуками:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  1. У помідорів вирізаємо плодоніжки, ріжемо їх на половинки і складаємо в каструлю. Туди ж додаємо нарізану цибулю та яблука.
  2. Ставимо на невеликий вогонь, даємо закипіти і варимо близько 20 хвилин. Ситом чи блендером робимо з нашої маси пюре та повертаємо на вогонь на 40 хвилин. За цей час паста має уваритися у кілька разів. Не забуваймо помішувати.
  3. Додаємо сіль, перець та цукор, пробуємо за смаком та коригуємо спеціями. Додаємо оцет яблучний, тримаємо на вогні ще 15 хвилин.
  4. Готову томатно-яблучну пасту заливаємо у теплі, простерилізовані банки, закочуємо та відправляємо під ковдру до охолодження.

Раніше ми писали про те, що драники з кабачків із сиром, які допоможуть вам забути про роздачу врожаю всім сусідам: рецепт на 15 хвилин

Як повідомляв Знай.ua що буде, якщо в рецепті голубців капусту поміняти на листя винограду: навіть діти попросять добавки

Також портал Знай.ua писав, що зекономить нерви та час, проведений на кухні: як зробити заготівлю розсольника з перловкою та солоними огірками на зиму.