Помідор — ягода дуже близька до українського народу, її майже завжди прирівнюють до овочів, бо така звична.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКонсервація помідорів – це обов'язкова процедура кожної сім'ї, щоб узимку було що їсти. Однак не кожен здогадається, що квашеним цей продукт стає не лише смачним, а й корисним. І приготувати квашені помідори нескладно, тим більше наприкінці літа, на початку осені — ягід на ринку багато, ціна не дуже велика.
Рецепт було опубліковано у Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія".
Беремо 3-літрову банку і кладемо туди стільки помідорів, скільки поміститься - вибирайте тверді позиції, найкраще сорт вершки. Перед цим на дно банки кладемо листя хрону, смородини, можна й базилік. А також парасольки кропу та кілька зубчиків часнику. Тепер займіться розсолом. Для його приготування нам знадобляться півтора літра холодної води, 105 грам солі та столова ложка цукру.
Насамкінець варто відзначити, що солоні помідори містять потужний антиоксидант - лікопін, який, якщо вживати продукт у помірних кількостях, знижує ризик розвитку проблем із серцем, підшлунковою залозою, з кровоносними судинами і так далі.
А ще томати багаті на йод, залізо, фосфор і калій.
Нагадаємо, баклажани по-італійськи: рецепт соковитої закуски до святкового столу
Як повідомляв "Знай.uа", незвичайна закуска, яка точно полюбиться гостям та сім'ї взимку: рецепт перцю, фаршированого капустою
Знай.uа писав, найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко