Лазанья - відома страва, яка має багатьох прихильників в світі кулінарії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак ця страва дуже калорійна та ситна. Для людей, які хочуть спробувати щось нове, корисне та не дуже калорійне є чудовий варіант - приготувати аля лазанью з кабачків. Для цього вам знадобляться звичайні продукти, які є в холодильнику у кожної родини
Інгредієнти:
Кабачки - 2-3 штуки
Фарш - 500 грамів
Цибуля ріпчаста - 2 невеликих штуки
Часник - 3 зубчики
Помідори - 150 грамів
Твердий сир - 150 грамів
Олія соняшникова - 4 столові ложки
Сіль, перець, спеції за смаком
Спершу видавлюємо часник та кидаємо на сковорідку. Трохи його обсмаживши, додаємо подрібнену цибулю та обсмажуємо до золотистої скоринки. Фарш додаємо до часнику та цибулі та ретельно перемішуємо. Дрібно ріжемо помідори та додаємо їх до фаршу. До готовності фарш не потрібно доводити, адже потім він буде запікатися.
Нарізаємо кабачки не товстими смугами. Якщо овоч молодий, то шкірки позбуватися не треба. Нарізані смужки необхідно змочити соняшниковою олією, після чого легенько обсмажити їх на сковорідці. Важливо те, що додатково змазувати олією сковорідку не потрібно, олії на кабачках буде достатньо. Тепер потрібно взяти форму, де буде запікатися "лазанья". На дно викладаємо шар кабачків, а після нього шар фаршу.
Шар кабачка та фаршу необхідно присипати сиром та повторити послідовність викладення шарів. Зверху "лазанью" посипте рештою сиру та відправте в духовку. Випікати страву необхідно випікати 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, близькі будуть цілувати вам ручки: рецепт овочевих котлеток в духовці
Раніше портал Знай інформував, баклажани по-італійськи: рецепт соковитої закуски до святкового столу
Також наш портал повідомляв, деруни з кабачків із сиром, які допоможуть вам забути про роздачу врожаю всім сусідам: рецепт на 15 хвилин