Більшість людей звикли, що драники обов'язково роблять із картоплі. Однак цю страву можна робити ще й із кабачка. Це дуже соковитий овочі, головне - добре віджати сік, бо тісто буде рідким, а форми потечуть по сковорідці.

Також можна доповнити драники з кабачків різними продуктами - ковбаса, сир, зелень або навіть сало.

Про рецепт класичних драників з кабачків розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими рецептами у мережі YouTube.

Драники з кабачків, скріншот: YouTube
Драники з кабачків, скріншот: YouTube

Що нам потрібно з продуктів (страва на 8 осіб):

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

- кабачки 500 г;
- сир 150 г;
- яйце 1 шт;
- мука 100 г;
- часник 3 зубч.;
- олія 80 мл;
- сіль, перець за смаком.

Етапи приготування

Підготуйте кабачки та додаткові продукти для приготування драників. Кабачки промийте, зріжте бічні ділянки. Якщо використовуєте молодий плід із тонкою шкірою, то її зчищати не потрібно. Кабачки наріжте на тертці з великими отворами, присипте сіллю. Перемішайте, потисніть долоньками. Відставте убік на 5 хвилин. За цей період кабачки увійдуть у контакт із сіллю та пустять багато соку.

Драники з кабачків, скріншот: YouTube
Драники з кабачків, скріншот: YouTube

Тимчасом часник очистіть, пропустіть через спеціальний прес, з'єднайте з яйцем в окремій тарілці. Ретельно розколоти віночком в однорідну суміш. Кабачкову стружку перекиньте в друшляк, щоб стек весь сік. Потім добре відіжміть руками.

У кабачки влийте яєчну суміш, всипте борошно. Добре перемішайте інгредієнти. Твердий сир натріть на великій тертці, додайте до основного складу. Суміш приправте меленим перцем, за потребою сіллю. Перемішайте.

Сковороду добре прогрійте. Влийте олію. Його кількість залежить від діаметра використовуваної сковороди.

Драники з кабачків, скріншот: YouTube
Драники з кабачків, скріншот: YouTube

У гарячу олію столовою ложкою покладіть кабачково-сирну суміш, формуючи невеликі круглі коржики. Смажте драники на середньому вогні під кришкою. Коли одна сторона виробів добре підрум'яниться, акуратно переверніть лопаткою їх на іншу, смажте аналогічно.

Почергово посмажте всі драники. Перед кожною новою порцією підливайте олію. Готові драники складіть на паперову серветку. Вона вбере частину олії після смаження. Кабачкові драники із сиром смачні як у теплому, так і в холодному стані.

Нагадаємо, популярні солодощі вдома: рецепт смачного мармеладу.

Раніше повідомлялося, що через півгодини закуска вже буде готова: як смачно і швидко замаринувати баклажани.

Також, якщо завалявся один кабачок та вівсянка: рецепт швидкого пирога на сковороді.