Для всіх наших шановних читачів, які вже відпочивають та набираються сил після дачного сезону, є чудова ідея, куди подіти тазики кабачків. Якщо навіть сусіди та родичі їх вже не беруть, то пропонуємо вам приготувати запіканку з кабачків та помідорів.

Ця страва дуже схожа на овочеву піцу із сиром. А спосіб приготування цієї смакоти просто вражає своєю легкістю.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими ідеями у мережі YouTube.

Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube
Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube

Що потрібно з продуктів

• Кабачки – 2 шт. (всього 600 г)

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

• Помідор - 1 великий або 2 невеликі

• Сир твердий або плавлений – 100 г

• Борошно – 120-150 г (4-5 ст. ложок з гіркою)

• Яйця – 2 шт.

• Зелень свіжа або сушена (за бажанням) – за смаком

• Часник (за бажанням) – 1 зубок

• Сіль – за смаком

• Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування

Спочатку підготуйте продукти. Кабачки вимийте, натріть на великій тертці. Посипте приблизно 1/2 ч. л. солі, залиште на 5 хвилин|мінути|. Потім добре відіжміть кабачки від рідини.

Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube
Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube

Сир натріть на тертці. Помідор наріжте кільцями. У мисці змішайте кабачки, яйця, зелень (подрібнену свіжу або сушену), борошно (приблизно 1 склянку), сіль, перець і часник, продавлений через прес (якщо використовуватимете). Яєць можна взяти навіть три штуки, проте середніх чи великих буде цілком достатньо двох.

Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube
Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube

Добре перемішайте. Вилийте кабачкове тісто в змащену олією форму. Для цієї кількості кабачків форма має бути діаметром 16-17 см, щоб у висоту запіканка була близько 5 см, не вище, інакше не пропечеться. Якщо готуватимете з більшої кількості кабачків, то форма має бути більшого діаметру.

Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube
Запіканка з кабачків та помідорів, скріншот: YouTube

Зверху викладіть кільця помідорів. Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 1 годину. Якщо верх запіканки почне підгоряти, накрийте її фольгою і продовжуйте запікати до закінчення зазначеного часу.

Потім посипте кабачкову запіканку з тертим сиром помідорами і знову помістіть в духовку на 5 хвилин, не накриваючи фольгою. Готова запіканка з кабачків нагадує піцу з помідорами та сиром.

Нагадаємо, якщо вам набрид халапеньо, спробуйте на зиму закрити перець чилі: рецепт універсальної закуски.

Раніше повідомлялося, смачніше за м'ясні: рецепт котлет з курячої печінки.

Також, близькі цілуватимуть ручки: рецепт овочевих котлеток у духовці.