Рецепт шарлотки достатньо простий, з ним може впоратися навіть дитина. Але навіть таку просту справу можна зіпсувати одним простим інгредієнтом.

Традиційно вона складається з яєць, цукру, розпушувача і борошна. Начинкою можуть служити яблука, груші. Додаються й інші інгредієнти, але вони можуть не покращити, а лише зіпсувати смак та консистенцію шарлотки.

В шарлотку кладуть звичайне борошно. Ніяке інше, а тим паче безглютенове не підходить. Глютен – важкий білок, який забезпечує клейку функцію згущувача. Якщо піддатись експерименту і покласти як основу рисове, кокосове, або ж будь-яке інше борошно, шарлотка може вийти забитою, або не пропектися.

Борошно. Фото Freepik
Борошно. Фото Freepik

Сода також вважається стандартним розпушувачем у будь-якій випічці. Проте, якщо кинути її у шарлотку і не погасити оцтом, то у пирога буде неприємний характерний смак. Замість оцту можна використовувати фруктовий сік, кисломолочні продукти. Але за стандартним рецептом кисломолочні продукти у список не йдуть.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Сода
Сода

Гарбуз з яблуком завжди чудовий тандем. Але не у випадку з шарлоткою. Деякі любителі експериментів додають і гарбуз, але тісто не виходить таким пухким. Воно може забитися, та не пропектися повною мірою.

Рецепт консервованого гарбуза, схожого на ананас
Рецепт консервованого гарбуза, схожого на ананас

Проте, в приготуванні шарлотки можна експериментувати зі спеціями. Тут можна додавати корицю, мускатний горіх, ванільний цукор та кардамон. Вони чудово смакують з яблуками, проте смак пирога не зіпсують. Тут справа смаку кожного.

Шарлотка досить проста страва, і експерименти з її інгредієнтами також вітаються. Але з основними продуктами в рецепті гратися не варто.

Нагадаємо, Знай інформував, чим замінити майонез в салаті: продукти, які стануть в нагоді

Раніше на порталі Знай повідомлялося, деруни з кабачків із сиром, які допоможуть вам забути про роздачу врожаю всім сусідам: рецепт на 15 хвилин

Також, наш портал інформував, менше солі та "пекельна" пательня: як додати "ніжності" в шматок м'яса, підходить для всіх страв