Гарбуз – овоч не тільки дуже корисний, але і універсальний для приготування.

З нього можна робити, як солодкі, так і солоні страви. Існує безліч страв з гарбузом: запіканки, каші, супи, торти, оладки, печені, рагу та інші. І користь він приносить не малу: знижує рівень цукру, регулює холестерин, допомагає шлунку, покращує загальний стан організму.

Гарбуз, фото: pixabay.com
Гарбуз, фото: pixabay.com

Також з гарбуза можна приготувати справжні деруни.

Для приготування гарбузових дерунів знадобляться такі інгредієнти:

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • Гарбуз – 200 грамів;

  • Яйце – 1 штука;

  • Цибуля – 1 штука;

  • Борошно – пів столової ложки з горою;

  • Олія соняшникова – 30 мл;

  • Сіль та перець – за смаком.

Також можна додати декілька зубчиків часнику, для більш яскравого смаку.

Гарбуз варто очистити від шкірки та натерти на крупній терці.

Очищення гарбуза. Фото: скрін відео

Натертий гарбуз потрібно перекласти у миску та додати яйце, сіль, перець, борошно. Цибулю треба також очистити, помити та нарізати маленьким кубиком. Часник також потерти, або розчавити спеціальним пристроєм.

Суміш варто гарно перемішати до однорідності. За консистенцією вона повинна бути як густа сметана. Якщо додати більше борошна, то деруни не будуть соковитими, а лише заб’ються.

Тісто на деруни. Фото: скрін Ютуб

На пательні розігріти олію, та на розігріту покласти деруни. Їх можна формувати ложкою. Вони мають вийти на подобу оладків за формою. Деруни потрібно смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.

До столу таку страву можна подавати зі сметаною, або спеціальним соусом з зеленню. Будьте готові, що після цього приготуєте їх ще не раз. Така страва може стати чудовим доповненням до раціону.

Нагадаємо, портал Знай інформував, інгредієнти знайдуться на кожній кухні: як приготувати швидкі та смачні морквяні булочки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, смачніші ніж м'ясні: рецепт котлет з курячої печінки

Також, наш портал інформував, ти вже чуєш цей неповторний аромат: студентський рецепт домашніх чебуреків на сковорідці