В сезон фруктів можна закручувати будь-які комбінації: варення, компоти, просто закручені фрукти.

Груші – один з найсмачніших літніх та осінніх фруктів. Їх можна ласувати цілий рік, якщо скористатися рецептом приготування у власному соку. За цим рецептом вони будуть майже як свіжі. До того ж для їх приготування знадобиться лише 3 інгредієнти.

Інгредієнти:

Для приготування закрутки підходять груші, які мають соковиту та пружну м’якоть. Якщо взяти м’які груші, то вони не вийдуть такими соковитими й не будуть тримати форму та перетворяться в пюре під час стерилізації.

Для початку варто підготувати банки та кришки для стерилізації. Бажано вимити кришки та банки з содою з гарячою водою. Потім сполоснути під проточною водою, щоб не залишилась сода на поверхні скла.

Груші варто добре помити та почистити від шкірки.

Чистка груші.Фото: скрін

Край варто обрізати з двох сторін: зі сторони плодоніжки, і зі сторони суцвіття. Плоди треба розрізати на чотири частини та видалити насіння. Потім нарізати груші невеликими шматочками.

Нарізання груш. Фото: скрін

До нарізаних груш потрібно додати цукор та лимонну кислоту, яка вказана у рецепті. Все це добре перемішати, щоб груша ввібрала в себе додані інгредієнти.

Груші з рештою інгредієнтів. Фото: скрін

Груші розподілити по підготовленим баночкам, банки варто заповнювати до верху. Банки закрити стерильними кришками та поставити їх до каструлі, дно якої застелене тканиною. Теплою водою треба залити каструлю, щоб рідина досягала горловини банок. Ємність поставити на сильний вогонь та довести воду до кипіння, а потім перевести на зовсім невеликий. Потроху кипіти груша повинна 30 хвилин.

Після стерилізації банки потрібно добре закрутити та поставити на поверхню підлоги догори дном, закривши дно тканиною.

Нагадаємо, портал Знай інформував, витратьте зараз зайву хвилинку на консервацію та насолоджуйтесь весь рік: рецепт смачного варення-асорті з осінніх фруктів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, просто нарізати та запекти: як приготувати ситне овочеве рагу з сосисками у горщиках - легкий рецепт

Також, наш портал інформував, варення з брусниці на зиму в ароматному сиропі: рецепт 5-хвилинка без втрати вітамінів