Конкретної дати збирання врожаю білих грибів немає, адже перші з них з'являються на початку осені, а закінчується сезон із настанням холодів. Тому, якщо вам вдалося зібрати добрий улов, маринуйте гриби на зиму.

Цей рецепт маринування сподобається багатьом, адже він ідеально передає смак грибів. Однак не забудьте, що перед приготуванням їх потрібно добре помити, а готові баночки залишити в темному місці.

Білий гриб. Фото: скриншот Youtube
Білий гриб. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • Вода 1 л
  • Цукор 100 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 9% 100 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний, горошок за смаком
  • Гвоздика за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Доведіть воду в каструлю до кипіння, додайте спеції та проваріть 2-3 хвилини. Додати оцет, проварити ще 30 секунд і зняти з вогню. Відставте.

Добре промийте гриби, покладіть у холодну воду і доведіть до кипіння. Злийте воду і залийте знову холодною. Підсоліть воду із грибами, доведіть до кипіння. Обережно перемішайте та зніміть піну. Коли гриби почнуть опускатися на дно, обережно дістаньте їх шумівкою та перекладіть у стерильні банки на 2/3 висоти і не дуже щільно. Злийте з банок залишки відвару.

Залийте банки готовим маринадом, закрийте стерилізованими кришками і простерилізуйте. Для півлітрових банок стерилізація має тривати 35-40 хвилин, для літрових – до години.

Раніше ми писали про те, що мариноване сало з часником та горошком: домашній рецепт, який зігріє будь-які рецептори

Як повідомляв Знай.ua, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків

Також портал Знай.ua писав, що ви готували рибу і страви з фаршу неправильно: прості поради, які допоможуть кулінарити швидко і смачно