Конкретної дати збирання врожаю білих грибів немає, адже перші з них з'являються на початку осені, а закінчується сезон із настанням холодів. Тому, якщо вам вдалося зібрати добрий улов, маринуйте гриби на зиму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт маринування сподобається багатьом, адже він ідеально передає смак грибів. Однак не забудьте, що перед приготуванням їх потрібно добре помити, а готові баночки залишити в темному місці.
Інгредієнти:
- Вода 1 л
- Цукор 100 г
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет 9% 100 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець запашний, горошок за смаком
- Гвоздика за смаком
Як приготувати:
Доведіть воду в каструлю до кипіння, додайте спеції та проваріть 2-3 хвилини. Додати оцет, проварити ще 30 секунд і зняти з вогню. Відставте.
Добре промийте гриби, покладіть у холодну воду і доведіть до кипіння. Злийте воду і залийте знову холодною. Підсоліть воду із грибами, доведіть до кипіння. Обережно перемішайте та зніміть піну. Коли гриби почнуть опускатися на дно, обережно дістаньте їх шумівкою та перекладіть у стерильні банки на 2/3 висоти і не дуже щільно. Злийте з банок залишки відвару.
Залийте банки готовим маринадом, закрийте стерилізованими кришками і простерилізуйте. Для півлітрових банок стерилізація має тривати 35-40 хвилин, для літрових – до години.
Раніше ми писали про те, що мариноване сало з часником та горошком: домашній рецепт, який зігріє будь-які рецептори
Як повідомляв Знай.ua, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків
Також портал Знай.ua писав, що ви готували рибу і страви з фаршу неправильно: прості поради, які допоможуть кулінарити швидко і смачно