М’який та повітряний гарбузовий шоколадний кекс – чудовий смаколик, який можна швидко приготувати з доступних продуктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ сезон гарбузів стане чудовим відкриттям та доповненням до улюблених солодощів. Додавання какао та шоколаду дозволяю смакам контрастувати і отримати надзвичайний смак та вигляд.
Для приготування кексів знадобиться:
-
Гарбуз – 200 грамів;
Популярні новини заразЗміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функціяПоказати ще -
Яйця – 2 штуки;
-
Олія соняшникова – 100 мл;
-
Цукор – 100 грамів;
-
Борошно пшеничне – 250 грамів;
-
Розпушувач тіста – 1,5 чайної ложки;
-
Чорний шоколад – 100 грамів;
-
Какао – 10 грамів;
-
Ванільний цукор – 10 грамів.
Для початку гарбуз варто почистити від шкірки та нарізати великими шматочками. Потім їх потрібно помістити у сотейник та залити холодною водою, щоб вода ледве покривала гарбуз. Варити його потрібно до готовності, це займе до 15 хвилин. Після приготування гарбузу, з сотейника воду злити та подрібнити гарбуз до стану пюре і дати повністю охолонути.
Форму для запікання потрібно змазати олією і вистелити спеціальний пергамент. Яйця, цукор, олію, гарбузове пюре та ванільний цукор поєднати та добре перемішати до повної однорідності. В однорідну масу потрібно додати борошно з сіллю та розпушувачем. Масу з борошном також варто добре перемішати, щоб не було грудочок.
Шоколад тим часом розтопити на водяній бані, або у мікрохвильовці. Половину гарбузового тіста варто відділити окремо та влити туди шоколад з какао. Тісто викласти в форму по черзі: спочатку біле, потім чорне.
Дерев’яною шпажкою перемішайте кольори. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів та випікати 40 хвилин. Смакує з чаєм, або навіть як самостійна страва, він буде просто танути у роті.
Нагадаємо, портал Знай інформував, незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей
Раніше на порталі Знай повідомлялося, анітрохи не гірше за м'ясо: як приготувати соковиті шніцелі з баклажанів в горіховій паніровці - рецепт
Також, наш портал інформував, Ольга Сумська поділилась рецептом фірмового пісочного пирога зі сливами: "Можна проковтнути язика…"