Такі заготівлі з літніх овочів дуже спрощують життя в холодну пору року. Їх додають у супчики, гарячі страви.

При правильній обробці зберігається до 95% вітамінів, тому ви майже нічого не втрачаєте, заморожуючи овочі. Однак, варто попередити, якщо у вас багато зелені, радимо вам заморожувати її окремо. До того ж, експерименти тільки вітаються, тому можете зробити мікс з інших овочів.

Овочева заготівля, фото sovkusom
Овочева заготівля, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Цибуля 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Болгарський перець 1 кг
  • Помідор 1 кг
  • Зелень за смаком

Як зробити заготівлю з овочів на зиму:

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Наріжте моркву та перець соломкою. Помідори та цибулю – кубиками. Наріжте зелень. Перемішайте все.

Викладіть суміш овочів у поліетиленові пакети і скрутіть їх "ковбаскою". Потім братимете стільки, скільки вам потрібно. Можна взяти пакети із застібкою. Деякі заморожують овочі у пластикових контейнерах. Але в цьому є свої мінуси: ємності займають багато місця в морозилці і незручно з них діставати заготовки.

Пускайте заморожування у справу, коли страва буде майже готова. Якщо це перше блюдо, покладіть у нього овочі, зачекайте, поки вода закипить, і зніміть каструлю з вогню. А якщо друге, то змішайте заморозку з стравою, що готується, і через 2–4 хвилини вимкніть газ.

Нагадаємо, корисний перекус до фільму або для компанії друзів: як приготувати смачні чіпси з баклажанів із часниковим соусом.

Раніше ми писали про те, чому ми не знали про нього раніше, тепер можна забути про розкочування: рецепт яблучного пирога без тіста

Як повідомляв Знай.ua, зметуть зі столу в секунду: як приготувати рагу з курячих сердець і овочів