Господині сперечаються між собою, чи варто промивати та замочувати крупи, і в якій воді це потрібно робити. Чи замочувати в холодній чи теплій воді, та й чи варто витрачати на цей час?

Замочувати та промивати крупи дійсно потрібно. Їхня особливість полягає в наявності фітинової кислоти. Це шкідлива для організму речовина, яка перешкоджає засвоєнню корисних мікроелементів.

Крупи, скріншот: Youtube
Крупи, скріншот: Youtube

Тому споживаючи непромиту крупу, ви не тільки не отримаєте від неї користі, а й зашкодите собі. Не варто ризикувати своїм здоров'ям, і краще витратити кілька хвилин на те, щоб підготувати крупу.

Як же промивати крупи?

Просо перед приготуванням рекомендується обдати окропом, після чого ще кілька разів промити в теплій воді. Тепла вода ефективна і для перловки, проте перед приготуванням цієї крупи варто замочити в ємності з холодною рідиною.

Популярні новини зараз
Немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів Жінка сфотографувала невідому істоту в лісі і виклала в соцмережі - користувачі приголомшені тим, що виявилось на знімках Як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео
Промита крупа краще вариться і виходить більш розсипчастою

Якщо ви плануєте приготувати круглий рис, то для його замочування варто вибрати ледь теплу воду, а для звичайного рису підійде холодна, але її потрібно трохи підсолити. Рис не потрібно замочувати лише в тому випадку, якщо ви готуєте суп. У такому випадку можна просто промити його, прокип'ятити 3 хвилини та відкинути на сито. Як тільки ви зробили це, крупу можна додати в ємність, де вже готується ваш суп.

Нагадаємо, що з цим рецептом грузди та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.

Раніше ми повідомляли, що швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.

Також стало відомо про осінній салат з виноградом, сиром та куркою: готується за лічені хвилини. Цікаве поєднання смаків, яке точно вам сподобається.