До "найстрашнішого" свята Гелловіну, яке традиційно відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, багато хто готує тематичні страви. Якщо у вас немає ідей, сміливо робіть міні-піци у вигляді гарбуза.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиходить дуже цікава та смачна закуска, якою можна пригощати гостей та рідних, і не лише у свято. Рецепт підказала фуд-блогер Валерія Велігура в Instagram, а інгредієнти розраховані на 12 штук.
Інгредієнти для тісті:
- 450-500 г борошна
- 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 200 мл молока
- 1 яйце
- 30 г вершкового масла
- 30 мл олії
Для начинки:
- томатний соус
- салямі
- багато сиру ⠀
Як приготувати:
У глибоку ємність просіюємо 300 г борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій ємності поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.
Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше так і менше, головне, не забити його - воно повинно бути дуже м’яким). Кладемо його у глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.
Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на 12 частин і кожну розкочуємо у коло. В центр кладемо начинку та добре защипуємо краї.
Надаємо форму гарбузів за допомогою нитки.
Кладемо булочки-піци на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин.
Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Нагадаємо, рецепт мармурового лимонного печива всього за 30 хвилин: його смак і аромат неможливо забути.
Раніше ми писали про те, що тому у вас млинці і не виходять: що категорично не можна додавати в тісто
Як повідомляв Знай.ua, корисна піца-броколі для тих, хто переживає за фігуру: рецепт буквально на пару хвилин