До "найстрашнішого" свята Гелловіну, яке традиційно відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, багато хто готує тематичні страви. Якщо у вас немає ідей, сміливо робіть міні-піци у вигляді гарбуза.

Виходить дуже цікава та смачна закуска, якою можна пригощати гостей та рідних, і не лише у свято. Рецепт підказала фуд-блогер Валерія Велігура в Instagram, а інгредієнти розраховані на 12 штук.

Міні-піци у вигляді гарбуза, скріншот
Міні-піци у вигляді гарбуза, скріншот

Інгредієнти для тісті:

  • 450-500 г борошна
  • 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
  • 30 г цукру
  • дрібка солі
  • 200 мл молока
  • 1 яйце
  • 30 г вершкового масла
  • 30 мл олії

Для начинки:

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: як зрозуміти, чи має законну силу повістка, яку вам вручають В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Уряд готує пенсіонерам несподіваний сюрприз: хто отримуватиме на 2 тисячі більше Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще
  • томатний соус
  • салямі
  • багато сиру ⠀

Як приготувати:

У глибоку ємність просіюємо 300 г борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій ємності поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.

Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше так і менше, головне, не забити його - воно повинно бути дуже м’яким). Кладемо його у глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.

Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на 12 частин і кожну розкочуємо у коло. В центр кладемо начинку та добре защипуємо краї.
Надаємо форму гарбузів за допомогою нитки.

Міні-піци у вигляді гарбуза, скріншот
Міні-піци у вигляді гарбуза, скріншот

Кладемо булочки-піци на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин.
Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Нагадаємо, рецепт мармурового лимонного печива всього за 30 хвилин: його смак і аромат неможливо забути.

Раніше ми писали про те, що тому у вас млинці і не виходять: що категорично не можна додавати в тісто

Як повідомляв Знай.ua, корисна піца-броколі для тих, хто переживає за фігуру: рецепт буквально на пару хвилин