Аджика – абхазька та грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі та пряні трави. Кожна господиня в арсеналі, як правило, має один або кілька рецептів такої заготівлі.

І якщо ви вже робили в міру гостру аджику з кабачків, цього разу приготуйте сиру аджику.

Цього разу наші читачі мають можливість познайомитись із простим рецептом, яким поділилася фуд-блогер та учасниця "МастерШеф-12" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці Instagram.

Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram
Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram

Що потрібно з продуктів: томати (1,2 кг), болгарський перець (0,5 кг), гострий перець чилі (100 г), часник (100 г), сіль (80 г), оцет (150 г), кріп.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram
Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram

Спосіб приготування

Для початку всі овочі ретельно промиваємо в проточній воді. Помідори розрізаємо на кілька частин, вирізаємо місця кріплення плодоніжки.

У болгарському та гострому перцях вирізаємо насіннєву коробку, подрібнюємо їх не дуже дрібно. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубки.

Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram
Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram

Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем.

Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram
Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram

Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку, потім додаємо нарізаний кріп, оцет, сіль і ретельно перемішуємо.

Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram
Рецепт сухої аджики, скріншот: Instagram

Розливаємо сиру аджику в банки та закриваємо герметично кришками. Таку аджику можна відразу ж вживати в їжу.

Нагадаємо, ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.

Раніше повідомлялося, за вашим борщем вишикується черга, просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.

Також, залиште окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить її повністю, рецепт.