Грибники продовжують полювати в лісах, тим більше, що осінь - це найкраща пора для збирання грибів. Одна справа знайти, притягнути додому та почистити, а інша – смачно приготувати.

Якщо ви відчуваєте гіркоту в приготовлених грибочках, це може сигналізувати про те, що їх погано підготували перед жарінням або варінням.

Лисички. Фото: Youtube
Лисички. Фото: Youtube

До того ж неприємний присмак може з'явитися як у заморожених грибів, так і тільки зібраних.

Якщо ми говоримо безпосередньо про лисички, то їх слід приготувати і піддавати будь-якій термічній обробці в день, коли їх зібрали в лісі. Їх необхідно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв.

Популярні новини зараз
Гороскоп на жовтень-2024 для всіх знаків Зодіаку: кому Сонячне затемнення принесе колишніх, а кому подорожі За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Щоб лисички не гірчили після смаження, господаркам рекомендують залити їх молоком, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.

Лисички, гриби, фото: Знай.ua
Лисички, гриби, фото: Знай.ua

Коли гриби заморожуєте, їх для початку слід очистити від сміття, ретельно помити і замочити в холодній воді. Вже потім улов можна висушити та розкласти у морозилці у пакетах.

А от коли вже знадобиться заготівля, гриби слід правильно розморозити, щоб уникнути неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 ст. л. солі та 2-3 щіпок лимонної кислоти.

Нагадаємо, як не отруїтися грибами у розпал сезону: важливі поради.

Раніше ми повідомляли, куди йти за грибами восени: поради для початківців та досвідчених грибників. Корисні поради про найкращі місця для збирання грибів.

Також стало відомо, що підійде до будь-якого гарніру: рецепт грибного соусу зі сметаною.