Мало хто знає, але яблуко відмінно доповнює гарбуз, тому поки триває сезон, обов'язково приготуйте консервовані ласощі, які допоможе пережити цю похмуру та холодну зиму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування неймовірного гарбуза кулінарам знадобиться чимало різних прянощів та спецій, які в сукупності дарують неймовірний смак та аромат.
Це не варення і не цукати, а щось унікальне. Рецепт при цьому максимально простий і не вимагає багато часу на приготування.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Родзинки – 300 г
- Цукор - 700 гр
- Лимон - 1 щука
- Апельсин – 1 штука
- Молота кориця – 1 ст.
- Гвоздика – 0,5 ч.л.
- Кардамон – 0,5 ч.л.
- Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
- Бадьян - 0,5 ч.л.
Процес приготування, покроковий рецепт:
- Подрібніть усі спеції у блендері і змішайте з цукром.
- Наріжте кубиком гарбуз, яблука та м'якоть апельсина.
- Змішайте все разом, додайте цукор, родзинки, трохи цедри, сік цілого лимона та склянку води.
- Гасіть все на середньому вогні приблизно півгодини після кипіння.
- Розкладіть заготівлю по банкам і стерилізуйте ще 15 хвилин у каструлі з водою, а потім закатайте.
Нагадаємо, що зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти.
Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.
Також стало відомо, що 4 інгредієнти, а смак – божественний: рецепт м'ятного лікеру, який буде готовий до Нового року.