Риба, особливо лосось, є чудовим вибором для багатьох страв. Однак більшість із нас має справу з замороженим продуктом, тому важливо знати, як правильно його розморозити, щоб зберегти якість і смак.

Міністерство сільського господарства США пропонує три перевірені методи - у холодильнику, холодній воді та мікрохвильовій печі, пише Simply Recipes.

Як зрозуміти, що риба розморозилась?

Це легко перевірити, спробуйте зігнути філе. Якщо воно жорстке та пряме — процес ще не завершений. Риба прогинається? Ви готові до приготування.

Філе риби. Фото: скрін Youtube
Філе риби. Фото: скрін Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 січня для всіх знаків Зодіаку: заборона на поспіх для Овнів, сюрпризи для Львів та пустельництво Козерогів Отримуємо занадто багато? Пенсіонерів попередили про скорочення "надмірних" виплат Буде дорожчати щомісяця: буханець хліба стане розкішшю для простих українців Одразу 4 хвилі мобілізації: хто отримає повістку вже в найближчі дні
Показати ще

Найкращий спосіб - у холодильнику

Час - 8-12 годин

Перекладіть рибу з морозильної камери в холодильник заздалегідь. Якщо це лосось, куплений у магазині, на пакуванні можуть бути вказівки. Зазвичай потрібно або проткнути упаковку виделкою, або розпакувати її повністю. Для збору рідини помістіть рибу у миску. Цей спосіб найкраще зберігає текстуру та смак.

Холодильник, продукти. Фото: скрін youtube
Холодильник, продукти. Фото: скрін youtube

Швидкий спосіб - у холодній воді

Час - 1-2 години

Дістаньте рибу з упаковки, покладіть у герметичний пакет і занурте у миску з холодною водою. Щоб пакет залишався під водою, притисніть його тарілкою. Змінюйте воду кожні 30 хвилин, поки риба не стане м’якою.

Заморожена риба. Фото: скрін Youtube
Заморожена риба. Фото: скрін Youtube

Найшвидший спосіб - у мікрохвильовій печі

Час - 2-4 хвилини

Цей метод підходить лише в крайньому випадку. Вийміть рибу з пакета, покладіть на тарілку для мікрохвильовки та використайте режим розморожування. Утім, після цього продукт потрібно відразу готувати, щоб уникнути втрати текстури.

Знаючи ці прості методи, ви зможете легко та якісно підготувати рибу для приготування улюблених страв.

Раніше ми повідомляли, змітаються за півгодини: швидкий рецепт пирога з куркою без духовки.

Як приготувати ідеальну смажену яєчню - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як не використовуючи сіль, зробити бульйон ідеальним: порада від шеф-повара.