Картопляний крем-суп з куркумою
Ідеальний рецепт вишуканого і ніжного картопляного крем-супу. Це дуже проста
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Картопля – 4-5 шт
- Вершки (15-20%) - 100 мл
- Часник - 2 зубчики
- Куркума - 1-2 ч. л.
- Лавровий лист = 1 шт.
- Яблуко (кисло-солодке) - 1 шт.
- Імбир (маринований) - 1 ст. л.
- Духмяний перець - 2-3 горошини
- Сіль за смаком
Приготування:
Почищену та нарізану картоплю залити 1 літром питної води. Додати лавровий лист, запашний перець і часник, сіль за смаком. Варіть до готовності картоплі, приблизно 15-20 хвилин. Картопляний відвар знадобиться для подальшого приготування. Варену картоплю, вершки, куркуму і трохи відвару перекласти в блендер. Потрібно прибрати лавровий лист, часник і горошини запашного перцю, які вже віддали страві всі свої аромати. Перебити картоплю в блендері до однорідного кремового стану. Густоту крем-супу регулюйте картопляним відваром. При подачі прикрасити яблуками, імбиром та свіжо молотим перцем. При бажанні яблука можна злегка промаринувати в оцті з цукром.
Крем-суп з гарбуза з базиліком
Так просто гарбузовий суп ви ще не готували. Для цієї страви потрібно лише відварити овочі в молоці, перебити блендером і додати трохи ароматного базиліку.
Інгредієнти:
- Гарбуз - 300 г
- Картопля - 2 шт.
- Молоко - 400-500 мл
- Морква - 1 шт.
- Базилік - 1-2 гілочки
- Гарбузове насіння за смаком
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
Моркву, картоплю, гарбуз порізати і залити молоком в сотейнику. Поставте сотейник на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть до готовності овочів, зменшивши вогонь. Після готовності овочів перебийте їх блендером. Якщо вийде дуже густа консистенція, додайте ще трохи молока і доведіть до кипіння — тоді знов перебийте. Викласти суп у тарілки, поклавши туди кілька листочків базиліка і гарбузового насіння за смаком.
Овочевий суп з сухариками
Інгредієнти:
- Цибуля-порей (стебло) - 1 шт.
- Морква (невелика) - 2 шт.
- Селера (стебло) - 2 шт.
- Кукурудза (заморожені зерна) - 200 г
- Цукіні - 1/2 шт.
- Квасоля стручкова (свіжа або заморожена) - 100 г
- Петрушка пучок (невеликий)
- Курячий бульйон (легкий) - 1 л
- Сухарики (крупні з білого хліба)
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
У каструлю з товстим дном налийте оливкову олію і обсмажте подрібнені порей, моркву і стебло селери. Додайте сіль, перець і обсмажуйте протягом 3 хвилин на середньому вогні, поки цибуля не стане м'якою. Тоді додати курячий бульйон, довести до кипіння, накрити кришкою і варити на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Тепер можна додати зерна кукурудзи, стручкову квасолю, і цукіні, порізаний кубиками. Варіть ще 7 хвилин. Зніміть з вогню і додайте подрібнену петрушку. Подавайте з сухариками.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно —
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,