Картопляний пиріг, приготований на сковорідці, чимось схожий на великий дерун із сиром. Він аналогічно готується з тертої картоплі та смажиться на пательні. Такий пиріг є чудовим варіантом, коли у вас немає часу на довгі
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКартопляний пиріг буде прекрасною самостійною стравою або додатком до смаженого м’яса. Нижче наведено рецепт на 4 порції.
Інгредієнти:
- Картопля - 800 г
- Твердий сир - 250 г
- Яйця - 2 шт.
- Зелень петрушки -30 г
- Соняшникова олія (для смаження)
- Сіль, перець (за смаком)
Приготування:
Почищену картоплю натріть на великій тертці. Картопляний сік відіжміть і злийте. До картоплі додайте яйця, тертий на великій тертці сир, сіль і перець за смаком. Добре перемішайте. Викладіть картопляну суміш товстим шаром (приблизно 2 см) на розігріту сковорідку з олією і обсмажуйте на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин, щоб нижня частина пирога стала золотистого кольору.
Тоді акуратно переверніть пиріг на іншу сторону і обсмажуйте ще 2 хвилини, після чого накрийте кришкою і смажте ще 5 хвилин. Перед подачею пиріг можна посипати зеленню петрушки чи втиснути зубець часнику. Гарною начинкою або підливою для картопляного пирога будуть тушковані з цибулею та сметаною шампіньйони.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно —
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,