Виявилося, що дріжджі ще і прекрасне добриво для садово-городніх культур. Вони багаті білками, мінеральними речовинами, органічним залізом і мікроелементами. Крім того, більше 10% маси дріжджів складають незамінні амінокислоти.

Дріжджове підживлення корисне для всіх овочевих культур, суниці, квітів. Рекомендується застосування дріжджового розчину і як позакореневого підживлення.

Дріжджі, фото Pxhere
Дріжджі, фото Pxhere

Рецепт 1

200 г звичайних пекарських дріжджів розвести в 1 л води. Перед підживленням довести об'єм розчину до 10 л.

Рецепт 2

100 г "сирих" дріжджів розмішати в 10 л теплої води, залишити на добу.

Рецепт 3

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
10 г сухих дріжджів і 2 ст. ложки цукру настоювати в 10 л теплої води 2-3 ч. Для підживлення отриманий настій застосовують у співвідношенні 1:5.

Рецепт 4

У 70-літрову бочку з зеленою травою (1 відро) додати залишки сухого хліба, сухарів (0,5 кг) і 500 г дріжджів. Використовувати після настоювання протягом 1-2 діб.

Рецепт 5

1 ст. ложка сухих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 2 г аскорбінової кислоти і жменю землі настоювати в 5 л води на добу. Підгодовувати у співвідношенні 1 л настою на 10 л води.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо рецепт вівсяного киселю для боротьби із зайвими кілограмами.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явився рецепт рулету лаваша з яблуками – крутіше будь-якого штруделя з простих інгредієнтів.

Також портал Знай.ua писав, які кулінарні шедеври не змусять стояти біля плити цілий день.