З-поміж інших сирів фета вирізняється ніжною текстурою та легким солонуватим
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Молоко — 1 л
- Сіль — за смаком
- Сметана — 1 ст. л.
Приготування:
Для приготування фети використовуйте скисле молоко. Для цього заздалегідь помістіть його в тепле місце на добу, попередньо додавши ложку сметани. Коли молоко скисне, перелийте його в каструлю і поставте запікатися в духовку на годину при 180 градусах. Масу можна вважати готовою, коли відокремиться сироватка, а затверділий верх покриється тріщинами.
Тепер застеліть марлею зручну глибоку форму. Краще використовувати скляну або пластикову, щоб фета не окислювалася і не просочувалася запахами. Акуратно відкиньте сир з каструлі в друшляк, намагайтеся зберегти його текстуру. Дайте стекти сироватці і рясно посоліть його зверху. Потім перемістіть у форму солоною стороною вниз, посоліть і іншу сторону.
Сирну масу потрібно утрамбувати, використовуючи товкучку або інше кухонне начиння. В результаті усередині не повинно залишитися порожнеч, а поверхня має стати рівною. Посоліть ще за бажанням і відправте в холодильник на добу.
Варто пам'ятати! При пресуванні краще всього використовувати не дерев'яне начиння, оскільки вона може залишити сторонній запах. Для цього цілком підійде навіть емальований кухоль.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,