Щоб річкова риба після жарення на сковороді не стала жорсткою, не розвалювалася і мала приємний запах слід дотримуватися певних правил приготування. Регулярне вживання річкової риби позитивно впливає на роботу серця і зміцнює імунітет, а велика кількість білків, кальцію і фосфору допомагає підтримувати опорно-рухову систему в тонусі. Крім того, низький вміст жирів робить продукт дієтичним.

Отже, як смажити річкову рибу правильно:

1. Вибирайте тільки свіжу рибу. Якщо сильно пахне рибою або аміаком, продукт не свіжий. Перевірте зябра, вони повинні бути рожевого кольору. Не купуйте рибу з мутними очима, сухою лускою і вигнутим хвостом.

Річкова риба, скріншот: YouTube
Річкова риба, скріншот: YouTube

2. Підготовка риби до смаження. Спершу очистіть її від луски, найкраще це робити металевою теркою під струменем холодної води. Обріжте плавники і видаліть зябра, і тоді позбавтеся від нутрощів. Потрібно слідкувати за тим, щоб не пошкодити жовчний міхур. Якщо це сталося, потрібно швидко натерти рибу сіллю і промити під струменем води.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Нейтралізувати своєрідний запах допоможе молоко. Слід залити 1 кг риби 1 л молока і залишити на 2–3 години. За цей час м'ясо стане ніжним, а аромат приємний. Перед смаженням ретельно змити молоко.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Рецепт смаженої річкової риби

Інгредієнти:

  • 1,5 кг річкової риби
  • 1 склянки борошна
  • 100–150 мл соняшникової олії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування

Рибу посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин промаринуватися. Обваляти тушки в борошні й обсмажити на великій кількості соняшникової олії з кожного боку по 5–6 хвилин. Готову рибу викласти на паперові рушники, а через пару хвилин вже можна подавати до столу.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки