Щоб річкова риба після жарення на сковороді не стала жорсткою, не розвалювалася і мала приємний запах слід дотримуватися певних правил
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОтже, як смажити річкову рибу правильно:
1. Вибирайте тільки свіжу рибу. Якщо сильно пахне рибою або аміаком, продукт не свіжий. Перевірте зябра, вони повинні бути рожевого кольору. Не купуйте рибу з мутними очима, сухою лускою і вигнутим хвостом.
2. Підготовка риби до смаження. Спершу очистіть її від луски, найкраще це робити металевою теркою під струменем холодної води. Обріжте плавники і видаліть зябра, і тоді позбавтеся від нутрощів. Потрібно слідкувати за тим, щоб не пошкодити жовчний міхур. Якщо це сталося, потрібно швидко натерти рибу сіллю і промити під струменем води.
3. Нейтралізувати своєрідний запах допоможе молоко. Слід залити 1 кг риби 1 л молока і залишити на 2–3 години. За цей час м'ясо стане ніжним, а аромат приємний. Перед смаженням ретельно змити молоко.
Рецепт смаженої річкової риби
Інгредієнти:
- 1,5 кг річкової риби
- 1 склянки борошна
- 100–150 мл соняшникової олії
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування
Рибу посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин промаринуватися. Обваляти тушки в борошні й обсмажити на великій кількості соняшникової олії з кожного боку по 5–6 хвилин. Готову рибу викласти на паперові рушники, а через пару хвилин вже можна подавати до столу.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,