Не завжди магазинну сметану можна називатися справжньою сметаною. Часто консистенція продукту більше схожа на кисіль. А за дійсно якісний продукт доводиться платити втридорога. Однак, сметану можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Для цього молоко слід обрати найвищої жирності, а магазинна сметана послужить закваскою.

Інгредієнти:

  • Молоко — 500 мл
  • Сметана — 2 ст. л.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Приготування:

Молоко влийте в сотейник, нагрійте до температури 37– 40 градусів. Більше нагрівати не варто, оскільки доведеться остуджувати — бактерії живуть у теплому, але не гарячому середовищі. Додайте до теплого молока сметану та ретельно перемішайте.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тепер перелийте суміш у чисту банку, укутайте кількома рушниками і залиште в теплі на ніч. На наступний день сметана готова. Продукт зберігати у холодильнику. Домашню сметану з молока можна приготувати й з допомогою спеціальної бактеріальної закваски.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки