Тефтелі з гречки без м'яса – відмінна
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися- Рис - 1 ст.
- Крупа гречана - 2 ст.
- Моркву - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Крохмаль - 3 ст. л.
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Томатна паста - 3 ст. л.
- Масло рослинне — за смаком
- Зелень — за смаком
Приготування:
Рис і гречку ретельно промити і зварити до готовності у різних сотейниках. Рис має стати м'яким і навіть трохи розвареним. Велику цибулину дрібно нарізати і обсмажити на олії. Додати натерту моркву до цибулі і добре все перемішати. Смажити на невеликому вогні, щоб морква стала м'якою.
Приблизно половину обсмажених овочів відкласти в окремий посуд. До решти овочів на сковороді, додаємо трохи води і томатної пасти. Добре все перемішуємо. У сезон свіжих овочів, томатну пасту можна замінити на свіжі подрібнені помідори. Доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин на маленькому вогні. Солимо та перчимо.
Гречану кашу зняти з вогню і блендером подрібнити до отримання однорідної текстури. До гречки додати крохмаль і обсмажені овочі, пучок подрібненої свіжої зелені. Змішуємо все з рисом.
На дно форми для запікання викладаємо томатний соус. З круп'яної маси формуємо невеличкі кульки і кладемо їх у форму для запікання. Зверху залити рештою соусу, щоб повністю покрити тефтелі. Запікати 20-30 хвилин в розігрітій духовці до 200 градусів.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,