Тефтелі з гречки без м'яса – відмінна страва для вегетаріанців або для пісних днів. Рецепт цієї другої страви, яка ідеально підійде для обіду чи вечері, простий — потрібно лише склянку рису і дві склянки гречки.

Інгредієнти:
  • Рис - 1 ст.
  • Крупа гречана - 2 ст.
  • Моркву - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Масло рослинне — за смаком
  • Зелень — за смаком

Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube
Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube

Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube
Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Рис і гречку ретельно промити і зварити до готовності у різних сотейниках. Рис має стати м'яким і навіть трохи розвареним. Велику цибулину дрібно нарізати і обсмажити на олії. Додати натерту моркву до цибулі і добре все перемішати. Смажити на невеликому вогні, щоб морква стала м'якою.

Приблизно половину обсмажених овочів відкласти в окремий посуд. До решти овочів на сковороді, додаємо трохи води і томатної пасти. Добре все перемішуємо. У сезон свіжих овочів, томатну пасту можна замінити на свіжі подрібнені помідори. Доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин на маленькому вогні. Солимо та перчимо.

Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube
Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube

Гречану кашу зняти з вогню і блендером подрібнити до отримання однорідної текстури. До гречки додати крохмаль і обсмажені овочі, пучок подрібненої свіжої зелені. Змішуємо все з рисом.

На дно форми для запікання викладаємо томатний соус. З круп'яної маси формуємо невеличкі кульки і кладемо їх у форму для запікання. Зверху залити рештою соусу, щоб повністю покрити тефтелі. Запікати 20-30 хвилин в розігрітій духовці до 200 градусів.

Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube
Тефтелі з гречки і рису, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки. Приготування золотистих оладок з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки