Кабачки — це простий і дієтичний продукт. У 100 грамах цього овоча всього 24 ккал. У кабачках містяться вітаміни А, В1, В2, С, РР, а також мікро- та макроелементи: калій, кальцій, магній, цинк, мідь, фосфор і натрій.

Крім того кабачок багатий клітковиною, яка покращує роботу кишківника. Він знижує рівень холестерину в крові, виводить солі з організму. Водночас кабачок універсальний продукт з якого можна приготувати безліч страв.

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Суп з кабачків

Інгредієнти:

  • 2 кабачки, натертих на тертці
  • 0,5 л курячого або овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 10% жирності
  • 3 середніх картоплини, нарізані кубиками
  • половинка дрібнопорізаної ріпчастої цибулі
  • 2 рубаних зубчики часнику
  • 3 гілочки чебрецю
  • 4 скибочки білого хліба
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • сіль
  • чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Хліб наріжте брусочками та підрум'яньте в духовці протягом 10-12 хвилин. У каструлі з товстими стінками розігрійте оливкову олію і вершкове мало. Додайте цибулю, часник і пасеруйте близько 5 хвилин на середньому вогні. Додайте гілочки чебрецю, картоплю та долийте 100-150 мл води і тушкуйте близько 10 хвилин до готовності картоплі. Потім додайте кабачок, посоліть, долийте бульйон і готуйте ще 10 хвилин.

Витягніть зі страви гілочки чебрецю. Перелийте суп в блендер і подрібніть до стану пюре. Перелийте суп в каструлю, додайте вершки. На середньому вогні доведіть до появи перших бульбашок і вимикайте. Подавайте, скропивши оливковою олією. Поперчіть і прикрасіть сухариками.

Суп з кабачків, скріншот: YouTube
Суп з кабачків, скріншот: YouTube

Літній салат зі свіжих кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачок 1 шт.
  • Чилі 2 шт.
  • Лайм 1 шт.
  • Оливкова олія 2-4 ст. л
  • Гірчиця 1 ст. л
  • Базилік 2-3 гілочки

Приготування:

Очистити кабачки від шкірки. Нарізати тонкими пластинками овочерізкою по всій довжині. Змішати в тарілці з дрібно нарізаним чилі. Для приготування заправки у банці потрібно змішати сік лайма, вдвічі більше оливкової олії, гірчицю. Закрийте банку кришкою і добре струсіть близько двох хвилин, щоб вийшла однорідна емульсія. Полийте заправкою кабачки.

Салат з кабачків, скріншот: YouTube
Салат з кабачків, скріншот: YouTube

Кабачки в паніровці

Інгредієнти:

  • Кабачок 2 шт.
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Сир твердий 50 г
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 100 г
  • Щіпка сухого кропу
  • Сік половини лимона
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Наріжте кабачки брусочками. Змішайте жовток яйця і 20 мл води. Окремо змішайте натертий сир і сухарі. Вмочіть кабачки спочатку в борошні, потім в яйці, потім в суміші сиру і сухарів. Обсмажте кабачки на розігрітій сковороді з двох сторін. При подачі посипте сухим кропом, полийте соком лимона.

Кабачки в паніровці, скріншот: YouTube
Кабачки в паніровці, скріншот: YouTube

Малосольні кабачки

Інгредієнти:

  • Кабачки 1 кг
  • Часник 2 зубчики
  • Кріп, петрушка по 2 г
  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст. л
  • Цукор 1,5 ст. л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Кмин, гвоздика, коріандр, чорний перець за смаком

Приготування:

Для приготування розсолу у воду додайте сіль, цукор, трохи підігрійте і досипте прянощі і лавровий лист. Подрібніть зелень і покладіть на дно посуду, де ви будете солити кабачки. Додайте туди рубаний часник. Наріжте кабачки на тонкі смужки. Викладіть їх на зелень і залийте охолодженим до кімнатної температури розсолом.

Залиште кабачки на 6-8 годин у теплому місці. Після цього їх можна їсти. Малосольні кабачки можуть зберігатися в холодильнику до чотирьох днів.

Кабачки малосольні, скріншот: YouTube
Кабачки малосольні, скріншот: YouTube

Оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 шт.
  • Сир брі 150 г
  • Яйце 1 шт.
  • В'ялені помідори в олії 6 шт.
  • Борошно 4 ст. л
  • Сухі прованські трави
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

Натерти кабачки разом зі шкіркою на великій тертці. Сформувати оладки і підсмажити на розігрітій сковороді з кожного боку. У розігрітій духовці на деко, вистелене пергаментом, викласти оладки, а зверху посипати нарізаним сиром і помідорами. Через 2-3 хвилини, як тільки сир поплив, можна діставати і подавати до столу гарячими.

Кабачкові оладки, скріншот: YouTube
Кабачкові оладки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки