Кабачки — це простий і дієтичний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того кабачок багатий клітковиною, яка покращує роботу кишківника. Він знижує рівень холестерину в крові, виводить солі з організму. Водночас кабачок універсальний продукт з якого можна приготувати безліч страв.
Суп з кабачків
Інгредієнти:
- 2 кабачки, натертих на тертці
- 0,5 л курячого або овочевого бульйону
- 100 мл вершків 10% жирності
- 3 середніх картоплини, нарізані кубиками
- половинка дрібнопорізаної ріпчастої цибулі
- 2 рубаних зубчики часнику
- 3 гілочки чебрецю
- 4 скибочки білого хліба
- 20 г вершкового масла
- 1 ст. ложка оливкової олії
- сіль
- чорний перець
Приготування:
Хліб наріжте брусочками та підрум'яньте в духовці протягом 10-12 хвилин. У каструлі з товстими стінками розігрійте оливкову олію і вершкове мало. Додайте цибулю, часник і пасеруйте близько 5 хвилин на середньому вогні. Додайте гілочки чебрецю, картоплю та долийте 100-150 мл води і тушкуйте близько 10 хвилин до готовності картоплі. Потім додайте кабачок, посоліть, долийте бульйон і готуйте ще 10 хвилин.
Витягніть зі страви гілочки чебрецю. Перелийте суп в блендер і подрібніть до стану пюре. Перелийте суп в каструлю, додайте вершки. На середньому вогні доведіть до появи перших бульбашок і вимикайте. Подавайте, скропивши оливковою олією. Поперчіть і прикрасіть сухариками.
Літній салат зі свіжих кабачків
Інгредієнти:
- Кабачок 1 шт.
- Чилі 2 шт.
- Лайм 1 шт.
- Оливкова олія 2-4 ст. л
- Гірчиця 1 ст. л
- Базилік 2-3 гілочки
Приготування:
Очистити кабачки від шкірки. Нарізати тонкими пластинками овочерізкою по всій довжині. Змішати в тарілці з дрібно нарізаним чилі. Для приготування заправки у банці потрібно змішати сік лайма, вдвічі більше оливкової олії, гірчицю. Закрийте банку кришкою і добре струсіть близько двох хвилин, щоб вийшла однорідна емульсія. Полийте заправкою кабачки.
Кабачки в паніровці
Інгредієнти:
- Кабачок 2 шт.
- Панірувальні сухарі 100 г
- Сир твердий 50 г
- Яйце 1 шт.
- Борошно 100 г
- Щіпка сухого кропу
- Сік половини лимона
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Наріжте кабачки брусочками. Змішайте жовток яйця і 20 мл води. Окремо змішайте натертий сир і сухарі. Вмочіть кабачки спочатку в борошні, потім в яйці, потім в суміші сиру і сухарів. Обсмажте кабачки на розігрітій сковороді з двох сторін. При подачі посипте сухим кропом, полийте соком лимона.
Малосольні кабачки
Інгредієнти:
- Кабачки 1 кг
- Часник 2 зубчики
- Кріп, петрушка по 2 г
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст. л
- Цукор 1,5 ст. л
- Лавровий лист 2 шт.
- Кмин, гвоздика, коріандр, чорний перець за смаком
Приготування:
Для приготування розсолу у воду додайте сіль, цукор, трохи підігрійте і досипте прянощі і лавровий лист. Подрібніть зелень і покладіть на дно посуду, де ви будете солити кабачки. Додайте туди рубаний часник. Наріжте кабачки на тонкі смужки. Викладіть їх на зелень і залийте охолодженим до кімнатної температури розсолом.
Залиште кабачки на 6-8 годин у теплому місці. Після цього їх можна їсти. Малосольні кабачки можуть зберігатися в холодильнику до чотирьох днів.
Оладки з кабачків
Інгредієнти:
- Кабачки 2 шт.
- Сир брі 150 г
- Яйце 1 шт.
- В'ялені помідори в олії 6 шт.
- Борошно 4 ст. л
- Сухі прованські трави
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
Натерти кабачки разом зі шкіркою на великій тертці. Сформувати оладки і підсмажити на розігрітій сковороді з кожного боку. У розігрітій духовці на деко, вистелене пергаментом, викласти оладки, а зверху посипати нарізаним сиром і помідорами. Через 2-3 хвилини, як тільки сир поплив, можна діставати і подавати до столу гарячими.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,