Почався сезон молодої картоплі і відтепер можна щосили насолоджуватися цим ароматним гарніром. Молоду картоплю можна не тільки варити, а й готувати з неї різноманітні оригінальні
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідварна картопля з кропом
Інгредієнти:
- 1–1,5 кг молодої картоплі
- 100–150 г вершкового масла
- сіль за смаком
- 1 пучок кропу
- 2–3 зуб. часнику
Приготування:
Картоплини очистити від шкірки, можна використати для цього металеву губку. Помити і відварити у підсоленій воді. Помити і подрібнити кріп, зубчики часнику очистити і дрібно нарізати. Коли картопля буде готова, злити з каструлі воду, додайте до бульб масло, подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і добре потрясіть її вміст. Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин.
Запечена молода картопля
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі
- 5 зуб. часнику
- гілочка розмарину
- 1 пучок кропу
- 100 г вершкового масла
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Очистити картоплю від шкірки. Розріжте її навпіл і відваріть у киплячій підсоленій воді до напівготовності (протягом 10 хвилин). Обсушіть бульби та викладіть їх у форму для запікання. Додайте очищений роздавлений ножем часник, сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, періодично перемішуючи. Перед подачею присипте кропом.
Молода картопля з сулугуні
Інгредієнти:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 3–5 зуб. часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 г сулугуні
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Очистіть картоплю від шкірки за допомогою металевої губки. Варіть картоплю протягом 15 хвилин у підсоленій воді. Обсушіть бульби. Очистіть і подрібніть часник. Розтопіть на розігрітій сковорідці масло, додайте часник, дайте маслу 20 секунд просочитися запахом і зніміть сковороду з вогню.
Відварну картоплю покладіть у форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці поки сир не розплавиться і не підрум'яниться.
Смажена молода картопля
Інгредієнти:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 2–3 ст. л. соняшникової олії
- 1 пучок кропу
- сіль за смаком
- 1 ч. л. вершкового масла
Приготування:
Вимийте і обсушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду олією. Картоплю готуйте, періодично струшуючи, протягом 15–20 хвилин під кришкою.
Подрібніть кріп, дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, ретельно перемішайте і обсмажуйте під кришкою ще протягом декількох хвилин. В кінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картопля з вогню.
Салат з молодої картоплі
Інгредієнти:
- 500 г молодої картоплі
- 200 г зеленої квасолі
- 120 г сардин у маслі
- жменю оливок без кісточок
- сік половини лимона
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Наріжте картоплини на 3 частини і відваріть до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і покладіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності бульби. Злийте воду і охолодіть овочі. Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Додайте дрібно нарізані оливки, відварну картоплю і квасолю, заправте оливковою олією і перемішайте.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,