Малиновий джем – це ласощі, які люблять і дорослі, і діти. Завдяки своїй консистенції він підійде і для ранкових бутербродів до чаю, і як начинка для пирогів, пиріжків. Також в ньому міститься пектин, який при помірному споживанні сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, очищенню кишечника, швидкому зняттю різних запалень. У сезон застудних захворювань такий десерт з малини просто незамінний.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- сік червоної або чорної смородини 1/2 склянки;
- малина 1 кг;
- цукор 600 г.
Спосіб приготування:
- Пересипати підготовлені ягоди цукром, додати сік смородини, перемішати.
- Джем варити в 1 прийом, збільшуючи вогонь поступово, постійно помішуючи суміш шумівкою, знімати піну, варити джем не більше пів години.
- Готовність малинового джему можна визначити по краплині: якщо потрапивши на тарілку, вона швидко загусне.
- Потім консервування джему робити так: укладати його в прогріті сухі банки, закатувати жерстяними кришками.
- Остуджувати банки, перевернувши їх догори дном.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,