Малиновий джем – це ласощі, які люблять і дорослі, і діти. Завдяки своїй консистенції він підійде і для ранкових бутербродів до чаю, і як начинка для пирогів, пиріжків. Також в ньому міститься пектин, який при помірному споживанні сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, очищенню кишечника, швидкому зняттю різних запалень. У сезон застудних захворювань такий десерт з малини просто незамінний.

Інгредієнти:

  • сік червоної або чорної смородини 1/2 склянки;
  • малина 1 кг;
  • цукор 600 г.

Малиновий джем

Спосіб приготування:

  1. Пересипати підготовлені ягоди цукром, додати сік смородини, перемішати.
  2. Джем варити в 1 прийом, збільшуючи вогонь поступово, постійно помішуючи суміш шумівкою, знімати піну, варити джем не більше пів години.
  3. Готовність малинового джему можна визначити по краплині: якщо потрапивши на тарілку, вона швидко загусне.
  4. Потім консервування джему робити так: укладати його в прогріті сухі банки, закатувати жерстяними кришками.
  5. Остуджувати банки, перевернувши їх догори дном.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву.